Gå direkt till innehåll

Ämnen: Bibliotek, museum

Bild från utställningen, lånad av Nyeds Hembygdsförening. Kälkåkning vid Åsvallabacken 1915.

Premiär för ny utställning – Upptäck historien

I samarbete mellan Karlstads kommunarkiv och Biblioteken i Karlstad har en ny och spännande utställning tagit form under namnet "UPPTÄCK HISTORIEN – Molkom, Nyed, Älvsbacka". Utställningen har premiär den 14 mars i Molkoms Bibliotek och huvudtemat är lokalhistoria, hembygdsforskning och släktforskning.

De fem nominerade författarna och deras böcker i Barnens romanpris 2023.

Barnens Romanpris i Karlstad

Barnens romanpris i Karlstad är ett läsfrämjande arbete i Karlstads kommun. I år deltar 40 klasser i årskurs 6 från 18 skolor, sammanlagt cirka 820 elever. Under hösten läser klasserna fem utvalda böcker som de sedan får rösta på i sitt klassrum.

Välkommen till pressvisning av konstutställningen I skogen 27 juni

Välkommen till pressvisning av konstutställningen I skogen 27 juni

Sju konstnärskap i samtal med Gustaf Fröding. Platsspecifik konstutställning 28 juni – 3 september. Herrgårdsparken vid Alsters herrgård blir platsen för en platsspecifik konstutställning under tio veckor sommaren 2023. Sju konstnärskap har bjudits in att utföra verk, med avstamp i Gustaf Frödings lyriska diktning och hans liv.

Unga förebilder sprider ett viktigt budskap

Unga förebilder sprider ett viktigt budskap

Onsdag den 17 maj var det dags för årskurs 2 från Herrhagsskolan att måla fint på Västra Torggatan. Gatan pryddes av fiskar, krabbor, alger och annat vattenliv, skapade av eleverna.

I SKOGEN -Sju konstnärer i samtal med Gustaf Fröding 28 juni - 3 september

I SKOGEN -Sju konstnärer i samtal med Gustaf Fröding 28 juni - 3 september

Herrgårdsparken vid Alsters Herrgård blir platsen för en platsspecifik konstutställning under tio veckor sommaren 2023. Sju samtidskonstnärer bjuds in att utföra verk i parken, i samtal med, eller med avstamp i Gustaf Frödings lyriska diktning. I anslutning till utställningen hålls workshops, guidade turer och pop-up konstverkstad med professionella konstnärer.

Jan, Marianne och Stig har varit med och tagit fram trivselträffarna.

Pressinbjudan: Äntligen dags för trivselträffar

Nu öppnar vi äntligen dörrarna till våra trygghetsboenden och bjuder in till trivselträffar. Syftet är att locka fler seniorer, både kunder och andra intresserade, till våra aktiviteter.

Invigning av Kronoparksskolans nyrenoverade bibliotek

Invigning av Kronoparksskolans nyrenoverade bibliotek

Ett nytt skolbibliotek anpassat för alla barn och elever, rustat med nya digitala hjälpmedel och mysiga läshörnor står nu färdigt efter att ha genomgått en större renovering under hösten.

Karlstads kommun välkomnar ett nytt förintelsemuseum

Karlstad har idag ett mycket aktivt arbete mot diskriminering. Vi vill vara en kommun där invånarna respekterar varandra oavsett till exempel religiös tillhörighet. Nu välkomnar vi ett nytt förintelsemuseum till Karlstad – en kraftig markering för allas lika värde och att vi aldrig får glömma historien.

Pressinbjudan: ​Sagostund bland drakar och dragqueens

Pressinbjudan: ​Sagostund bland drakar och dragqueens

I Karlstad ska du öppet kunna vara den du är, och älska den du vill – oavsett om du är vuxen eller barn. Det vill Karlstads Stadsbibliotek visa våra unga Karlstadsbor genom att arrangera sagostund bland drakar och dragqueens på lördag den 31 augusti. Vi tror att sagostunder kan vara ett färgsprakande sätt att visa att alla barn får vara som de är.

Daniel Skålerud, gymnasiechef, och Hellen Andersson, skolbibliotekarie, gläds åt utmärkelsen.

Biblioteket Älvkullen håller världsklass

Biblioteket Älvkullen på Sundsta-Älvkullegymnasiet har utsetts till ett skolbibliotek i världsklass. Det är första gången någonsin som ett skolbibliotek i Värmland får utmärkelsen.

​Nya hållbara lån på biblioteken på Kronoparken och Vålberg

​Nya hållbara lån på biblioteken på Kronoparken och Vålberg

Från och med vecka 9 går det att låna bland annat brädspel, verktyg och musikinstrument på biblioteket på Kronoparken och Vålberg. Konceptet kallas Hållbara lån och ger Karlstadsborna en möjlighet att låna istället för att köpa prylar.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.