Gå direkt till innehåll
De fem nominerade författarna och deras böcker i Barnens romanpris 2023.
De fem nominerade författarna och deras böcker i Barnens romanpris 2023.

Pressmeddelande -

Barnens Romanpris i Karlstad

Barnens romanpris i Karlstad är ett läsfrämjande arbete i Karlstads kommun. I år deltar 40 klasser i årskurs 6 från 18 skolor, sammanlagt cirka 820 elever. Under hösten läser klasserna fem utvalda böcker som de sedan får rösta på i sitt klassrum.

Den 14–15 november bjuds alla deltagande elever och de nominerade böckernas författare in till en läsinspiration på Värmlands museum. Klasserna kommer då att få komma vid sex olika tillfällen och få möta alla de nominerade författarna på Värmlands museum under ca en timme.

Media är välkomna att möta de nominerade författarna på tisdag den 14 november kl 14. på Värmlands museum.

De nominerade böckerna är:

  • #challenge av Ann Olerot
  • En äkta ljugis av Ingrid Olsson
  • Runornas dotter av Per Simonsson
  • De överblivnas armé av Gustav Tegby
  • Hål i nätet av Angelica Öhrn

Om Barnens Romanpris i Karlstad

Urvalet av de fem böcker som ingår utses av personal på Stadsbiblioteket, barn- och ungdomsförvaltningen samt närbibliotek. Böckerna är valda ur förgående läsårs utgivning. Böckerna introduceras för eleverna genom workshops på närmsta bibliotek i början av höstterminen och läsningen pågår till december då en röstning genomförs i respektive klassrum. Vinnaren tillkännages i januari 2024.

Medverkande skolor: Fredricelundsskolan, Frödingsskolan, Färjestadsskolan, Herrhagsskolan, Hultsbergsskolan, Kroppkärrsskolan, Kvarnbergsskolan, Norrstrandsskolan, Nyeds skola, Orrholmsskolan, Råtorpsskolan, Skattkärrsskolan, Skåreskolan, Stellatus, Stockfallets skola Stodeneskolan, Vallargärdet och Västerstrandsskolan.

Medverkande bibliotek: Stadsbibliotekets barn- och ungdomsavdelning, närbiblioteken Kronoparken, Molkom, Skåre och Våxnäs.

För mer information, kontakta:

Susanne Lindén, bibliotekarie susanne.linden@karlstad.se eller 073-578 88 15

Maria Jansson, bibliotekarie maria.jansson@karlstad.se eller 073-352 52 80


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.