Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: hållbara lån utökas – låna smarta saker och välfärdsteknik

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: hållbara lån utökas – låna smarta saker och välfärdsteknik

Imorgon öppnar vi för första gången upp möjligheten att låna smarta saker och välfärdsteknik på Stadsbiblioteket. Media hälsas välkomna att ta del av den första visningen.

På plats för intervju finns Stefan Jonsson (S), ordförande för vård- och omsorgsnämnden, och Robert Halvarsson (MP), ordförande för kultur- och fritidsnämnden. Under pressträffen finns även personal från förvaltningarna på plats, som svarar på frågor om de smarta saker och den välfärdsteknik som kommer att kunna lånas. På listan för utlåning finns bland annat strumppådragare, röstförstärkare och robotdammsugare.

  • Datum: Tisdag den 15 oktober
  • Tid: 11.00–12.00
  • Plats: Stadsbiblioteket

Smarta saker – för en enklare och mer självständig vardag

Smarta saker är produkter som används för att främja trygghet, säkerhet och ökad livskvalitet, särskilt för äldre och personer med funktionsnedsättning. Det kan omfatta allt från digitala trygghetslarm till lösningar som underlättar vardagen, så som ett extra handtag eller fjärrstyrda uttag. Syftet med smarta saker är att möjliggöra självständighet och en tryggare, mer kvalitativ livssituation.

Om konceptet Hållbara lån

Möjligheten att låna smarta saker är en utökning av det tidigare konceptet Hållbara lån. Hållbara lån är en del i kommunens miljö- och hållbarhetsarbete och tanken är att det ska underlätta för Karlstadsbor att låna sådant man kanske inte använder så ofta och som kan vara dyra i inköp.

Lanseringen görs i ett samarbete mellan vård- och omsorgsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen.

För mer information, kontakta

Ann-Sophie Gustafsson, utvecklingsledare, vård- och omsorgsförvaltningen, 054-540 60 50

Anna Eriksson, verksamhetsutvecklare, kultur- och fritidsförvaltningen, 054-540 23 80

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.