Gå direkt till innehåll
Informationen om Eva Lisa Holtz vid "Solastatyn" ska ses över så att den ger en mer rättvis bild av vem hon var.
Informationen om Eva Lisa Holtz vid "Solastatyn" ska ses över så att den ger en mer rättvis bild av vem hon var.

Pressmeddelande -

Pressmeddelande- Eva Lisa Holtz ska beskrivas som den entreprenör hon var

Under dagens sammanträde beviljade Kultur- och fritidsnämnden e-förslaget att se över informationen om Eva Lisa Holtz vid bronsskulpturen ”Sola i Kallsta”.

- Skulpturen som avbildar den historiska personen Eva Liza Holtz tillhör en av karlstadsbornas mest uppskattade offentliga konstverk. Det vi idag vet om hennes liv och gärning ska givetvis synas i samband med den. Det är viktigt inte minst ur jämställdhetsperspektiv, men också för att vi på så sätt kan synliggöra människan bakom "Sola". Därför är jag väldigt glad att vi idag biföll Marianne Nilssons förslag, säger Robert Halvarsson (MP), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Ett e-förslag som grund för beslut

Förslaget om att se över skylten vid skulpturen av Eva Lisa Holtz kom in som ett e-förslag från en av kommunens invånare. Förslagsställaren framhåller bland annat att den befintliga texten om Karlstads symbolfigur, Eva Lisa Holtz, är förminskande och att hon inte beskrivs som den entreprenör hon var.

I och med att förslaget beviljats kommer kultur- och fritidsförvaltningen att få uppdraget att åtgärda bristerna i informationen om Eva Lisa Holtz, i samarbete med Teknik- och fastighetsförvaltningen som ansvarar för skyltar till offentliga konstverk.

För mer information kontakta:

Robert Halvarsson (MP) ordförande, kultur och fritidsnämnden, 054-540 80 05

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.