Gå direkt till innehåll

Ämnen: Materialfrågor, färgsättning

Konstverket Roadrunner, ett verk av Berlinbaserade konstnärskollektivet Inges idee.

Konstverket Roadrunner monteras på onsdag

På onsdag händer det grejer vid nya arenaområdet. Konstverket Roadrunner anländer från Tyskland och ska monteras på en gräsyta mellan Infanterigatan och E18.

Byggnadsvårdspriset delades ut av stadsbyggnadsnämndens ordförande Erik Nilsson (KD) och förste vice ordförande Håkan Holm Alteblad

​Vinnare av Byggnadsvårdspriset 2020 är utsedd!

Vinnarna av Karlstads kommuns Byggnadsvårdspris är Tomas och Tina Elander som restaurerat sin villa från 1920 talet och givit det dess forna glans. Ett hedersomnämnande går till Kultur- och bygdeföreningen Filialen på Arnön för sitt arbete med den gamla lanthandelsfilialen som nu återfått sin ursprungliga form och utvecklats till att bli en naturlig samlingspunkt för bygden.

Vinnare av Karlstads kommuns Arkitekturpris är det nybyggda flerbostadshuset på Sundsta, i direkt anslutning till Tingvallabrons landfäste.

Pressinbjudan: Karlstads kommuns Arkitekturpris 2019 går till...

Det nybyggda flerbostadshuset på Sundsta, i direkt anslutning till Tingvallabrons landfäste står som vinnare av årets arkitekturpris. Huset är sju våningar högt med fasader i glas, perforerad plåt och tegel. Byggnaden är något helt nytt och annorlunda för Karlstad och utmanar våra invanda tankar om nya tillägg till staden, menade juryn som även prisade byggnadens samtida fasadmaterial.

Från vänster: Håkan Holm Alteblad (S) vice ordf. stadsbyggnadsnämnden, Erik Nilsson (KD) ordf. stadsbyggnadsnämnden, Anna Jansson Heimdahl, Hans Heimdahl

Återställde släktgårdens forna glans – fick Karlstads byggnadsvårdspris 2019

Bekanta tyckte att det var onödigt när Anna och Hasse började ta bort tilläggsisoleringen och rev balkongen. Men det var del i arbetet att återställa den gamla släktgården till sitt ursprungliga utseende. Idag fick paret Karlstads kommuns byggnadsvårdspris för renoveringen av den gamla Värmlandsgården i Ulvsbyn.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.