Gå direkt till innehåll
4H-gården ska byggas om och byggas till. Skiss som visar hur den nya utbyggnaden ska se ut. Bild: Sweco.
4H-gården ska byggas om och byggas till. Skiss som visar hur den nya utbyggnaden ska se ut. Bild: Sweco.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Spadtag för nya bostäder för grisar, hästar, höns och kaniner

4H-gården har vuxit ur sina lokaler och nu ska de byggas om och byggas ut. Den nya byggnaden ska tillgänglighetsanpassas och anpassas efter dagens krav på djurhållning.

Huvudbyggnaden byggs om och till för att skapa större och mer funktionella ytor för verksamheten. Även personalutrymmen ska byggas ut för att skapa mer moderna och tillgänglighetsanpassade lokaler. Projektet ska också tillgodose och förbättra verksamhetens arbetsmiljö bland annat med hänsyn till hantering av gödsel, foder och annat. Det ska bland annat byggas utökade omklädningsrum, kafeteria, samlingslokal, toaletter och kontor. I samband med byggnationen ska en helt ny lekplats ska byggas i anslutning till huvudbyggnaden.

Entreprenören som bygger är 5snickare.

Spadtag på onsdag

På onsdag är det dags för ett första spadtag. Medverkar gör teknik- och fastighetsnämndens ordförande Monika Bubholz (MP) och kultur- och fritidsnämndens ordförande Robert Halvarsson (MP).

Dag: Onsdag 26 april

Tid: 13.00

Plats: 4H-gården, Axgatan 7, Karlstad

Efter spadtaget bjuder vi på fika. Varmt välkommen!

För mer information kontakta:

Mikael Jansson, projektledare, 054-540 43 07

Stefanie Myrin, kommunikationsstrateg, 054-540 46 88


Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.