Gå direkt till innehåll

Ämnen: Konst

​​Upplev ljudkonst i naturen!​

​​Upplev ljudkonst i naturen!​

Från och med den 26 april till november kommer Karlstadsborna ha möjlighet att uppleva ljudkonst i naturområden i och omkring Karlstad, genom projektet Självfallen samklang av Gustav Perman och Karlstads kommun.

Pressinbjudan SOL-lägret 2023

Pressinbjudan SOL-lägret 2023

SOL-lägret står för ”Skapa och läsa” och är ett dagläger för ungdomar mellan 13 och 16 år. SOL-lägret anordnas av Karlstads stadsbibliotek. Under en vecka, 19-22 juni, får deltagarna möjlighet att träffa andra ungdomar med liknande intressen och få en massa roliga upplevelser.

Pressinbjudan: Skolklasser målar Västra Torggatan

Pressinbjudan: Skolklasser målar Västra Torggatan

Onsdag den 17 maj är det dags för årskurs 2 från Herrhagsskolan att måla fint på Västra Torggatan. Mellan 12.30 och 13.00 kommer gatan prydas av fiskar och annat vattenliv, skapade av eleverna.

I SKOGEN -Sju konstnärer i samtal med Gustaf Fröding 28 juni - 3 september

I SKOGEN -Sju konstnärer i samtal med Gustaf Fröding 28 juni - 3 september

Herrgårdsparken vid Alsters Herrgård blir platsen för en platsspecifik konstutställning under tio veckor sommaren 2023. Sju samtidskonstnärer bjuds in att utföra verk i parken, i samtal med, eller med avstamp i Gustaf Frödings lyriska diktning. I anslutning till utställningen hålls workshops, guidade turer och pop-up konstverkstad med professionella konstnärer.

En miniatyr av de två verk som tillsammans kommer att utgöra en minnesplats för Sven-Erik Magnusson i Sandgrundsparken

​Assa Kauppi skapar den konstnärliga gestaltningen till minne av Sven-Erik Magnusson

Konstnären Assa Kauppi får i uppdrag att skapa det som ska bli en minnesplats över Sven-Erik Magnusson med placering i Sandgrundsparken. Verket är en skulptur i patinerad brons i naturlig storlek av en 60-årig Sven-Erik som vinkar - en gest som han använde på scenen för att hälsa publiken välkommen och ett hej då och tack för mig efter konserter.

Pressinbjudan: Gatukonst på elskåp i centrala Karlstad

Pressinbjudan: Gatukonst på elskåp i centrala Karlstad

Nu har tre av cirka tjugotal elskåp i Karlstad blivit målade i syfte att öka trivseln i centrum, att lyfta gatukonsten i stadsbilden och för att ge centrala Karlstad ett ansiktslyft. Välkommen till Drottninggatan från 10.00 onsdag 27 juni där vi och konstnären Amanda Karlsson berättar mer.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.