Gå direkt till innehåll
​​Upplev ljudkonst i naturen!​

Pressmeddelande -

​​Upplev ljudkonst i naturen!​

Från och med den 26 april till november kommer Karlstadsborna ha möjlighet att uppleva ljudkonst i naturområden i och omkring Karlstad, genom projektet Självfallen samklang av Gustav Perman och Karlstads kommun.

Projektet består av tio platsspecifika ljudkonstverk, knutna till tio platser i naturområden i och omkring Karlstad. Ljudkonstnären Gustav Perman har genom inspelningar av platsernas egna ljudkulisser, ljud från fåglar, vågor, träd, och annat skapat meditativa, elektroniska kompositioner. Besökare bjuds in att lyssna på verken genom att scanna QR-koder med sin mobiltelefon.

- Det här är ett jättefint projekt där vi tillgängliggör ljudkonst för alla, i miljöer där man vanligtvis kanske inte stöter på konst. Projektet är också ett sätt för Karlstads kommun att stötta ett ungt konstnärskap till att lära sig mer om branschen och att presentera sin konst för en större publik, det är en väldigt viktig roll vi har som offentlig aktör, säger Gabriella Menerwa Kaasinen, projektledare konst och ordförande i Rådet för konstnärlig gestaltning, kultur- och fritidsförvaltningen Karlstad.

- Det här projektet innebär ett rejält kliv för mig; från att komponera för mig själv, till att vad jag skapat och känt nu finns utplacerat i Karlstad och är möjligt för vem som helst att se, höra och ta på, säger Gustav Perman, ljudkonstnär.

För mer information kontakta:

Gabriella Menerwa Kaasinen, projektledare konst och ordförande i Rådet för konstnärlig gestaltning, kultur- och fritidsförvaltningen Karlstad. E-post: gabriella.menerwa.kaasinen@karlstad.se Telefon: 054-540 58 08

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.