Gå direkt till innehåll

Ämnen: Boendefrågor

Detaljplaner för fler bostäder i stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Detaljplaner för fler bostäder i stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott

​Under onsdagen sammanträdde stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott. Vid sammanträdet beslutades om samråd och granskning av flera detaljplaner som alla prövat möjligheten att bygga fler bostäder i Karlstad.
Planprogram Katrineberg för samråd
Det nyupprättade planprogrammet ger möjlighet till cirka 1500 bostäder, två förskolor, kollektivtrafik och ökad tillgänglighet till naturområden. I detta

Orrholmsstrand med Villa Orrholmen

Pressinbjudan: Brf Orrholmsstrand och Vardagas äldreboende Villa Orrholmen – nu lägger vi första murstenen!

​Under 2020 slår vi upp portarna till ett helt nytt bostadshus för Karlstadsborna. Den nya byggnaden ligger vackert vid vattnet på Orrholmen. Den kommer att bestå av både bostadsrätter i den nybildade bostadsrättsföreningen Orrholmsstrand och äldreboendet Villa Orrholmen som kommer att drivas av Vardaga. Nu börjar vi bygga – lägger första murstenen – och media hälsas varmt välkomna att närvara!

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.