Gå direkt till innehåll
Illustration av hur Katrineberg kan komma att se ut i framtiden.
Illustration av hur Katrineberg kan komma att se ut i framtiden.

Pressmeddelande -

Beslut i korthet från stadsbyggnadsnämnden, augusti

Stadsbyggnadsnämnden har bland annat fattat beslut om tillfälligt bygglov för "glamping!" på Arnön och ett parkeringshus intill Centralsjukhuset. Nämnden fick också information om planerna för framtidens Katrineberg som kan komma att bebyggas med cirka 2000 bostäder.

Tidsbegränsat säsongslov för ”glamping”

Ett tidsbegränsat lov för glamping har sökts. Platsen är Lilla Björnrukan och lovet avser säsongsverksamhet fram till 2029.

Området ingår i kommunens LIS-plan och anses lämpa sig väl för utveckling av småskalig handel och cafénäring i kombination med naturturism. Den sökta åtgärden ligger i linje med det beslutade LIS-området och har därför en särskild betydelse för samhällsutvecklingen i Väse och Arnön. Det ska därför ges företräde framför andra intressen. Sedan tidigare finns en strandskyddsdispens för verksamheten. Dispensen har överprövats och godkänts av Länsstyrelsen.

Beslut: Tidsbegränsat bygglov lämnas

Bygglov för parkeringshus vid Centralsjukhuset

Region Värmland ansöker om bygglov för ett parkeringshus vid centralsjukhuset i Karlstad. Parkeringshuset ska byggas i norra delen av Centralsjukhuset på en idag befintlig parkeringsplats.

Byggnaden kommer att få två olika höjder, fem respektive sex plan där halva plan fem och hela plan sex är under bar himmel. Totalt inryms cirka 300 parkeringsplatser och den totala byggnadsarean uppgår till cirka 1 830 kvadratmeter. Byggnaden föreslås

uppföras med fasader bestående av snedställda metallribbor i ljust beige/gul

kulör.

Beslut: Ärendet återremitteras av enig nämnd på grund av gestaltning.

Bygglov för enbostadshus

På Ängsbacka Kursgård önskar man bygga ett enbostadshus samt komplementbyggnad. Huvudbyggnaden planeras uppföras i två våningsplan med en yta av på 479 kvm och kommer att fungera som permanentbostad.

Beslut: Bygglov lämnas

Namn på nytt vårdboende

Ett nytt vårdboende ska byggas på Stockfallet och behöver namnges.

Beslut: namnet blir Stockfallets vårdboende

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.