Gå direkt till innehåll

Ämnen: Biltrafik

Karlstads Parkering höjer parkeringsavgiften från början av januari 2025

Karlstads Parkering höjer parkeringsavgiften från början av januari 2025

Från början av januari 2025 höjs parkeringsavgiften på det kommunala bolaget Karlstads Parkerings parkeringsytor, det vill säga parkeringar på kvartersmark och i parkeringshuset Gripen. Parkeringsavgiften höjs i snitt med en krona per timme. Bakgrunden till höjningen är att täcka ökade kostnader som bolaget har för markhyra, skötsel och parkeringsövervakning.

Susanne Edsgård, VD på Karlstads Parkering, bredvid storbildstavla med budskap om fördelar med app och sms.

Allt fler betalar för parkeringen med app eller sms – därför tar vi bort parkeringsautomater som används väldigt lite

Det kommunala bolaget Karlstads Parkering tar under hösten bort flera parkeringsautomater på grund av att de används väldigt lite. Det kommer finnas kvar automater på utvalda platser. Allt fler använder app eller sms för att betala för parkeringen. Det finns flera fördelar med app eller sms, du betalar bara för den tid du står parkerad och du kan förlänga din parkering oavsett var du är. Vi hjälpe

Fredrik Gustafsson, verksamhetsutvecklare och Jonas Orgum, ordförande, förbereder inför att nya skyltar ska sättas upp.

​​Betala parkeringen smart med mobilen​

Från och med 1 april 2024 kan du välja mellan fem appar för att betala parkeringsavgiften på kommunala parkeringar, Parkster, Easypark, Mobill, Flowbird och E-park. Karlstads Parkering vill lyfta fördelarna med att betala med app eller sms och öka användandet ytterligare.

​​Fler appar för att betala för parkeringen från och med april​

​​Fler appar för att betala för parkeringen från och med april​

Karlstads Parkerings AB har gjort en ny upphandling av appar för betalning av parkeringsavgiften. Fem leverantörer fyllde kraven och kommer att finnas som betalningsalternativ från och med april 2024. Leverantörerna är Parkster, Easypark, Mobill, Flowbird och E-park. Med fler appar gör vi det enklare att betala för parkeringen.

Rudsvägen leds om på grund av vattenläcka

Rudsvägen leds om på grund av vattenläcka

Rudsvägen är tillfälligt avstängd mellan Nolbygatan och Vävaregatan på grund av en vattenläcka och trafik leds om via skyltning på plats. Rudsvägen 11a-c, 20a-b, 22a-b, 24 a-b kommer att bli utan vatten under lagningen.

Ingen höjning av parkeringstaxor under 2024

Ingen höjning av parkeringstaxor under 2024

Det blir ingen höjning av parkeringstaxor för kvartersparkeringarna som Karlstads Parkering AB har ansvar för. Det beslutade bolagets styrelse nyligen. Parkeringstaxorna justerades i början av 2023 med målsättningen att bland annat öka antalet tillgängliga parkeringsplatser i centrala delar av Karlstad, en målsättning man nu ansett sig ha nått för närvarande.

Karlstads Parkerings AB höjer parkeringsavgiften från och med 23 januari

Karlstads Parkerings AB höjer parkeringsavgiften från och med 23 januari

Från och med den 23 januari justeras parkeringsavgiften på det kommunala bolaget Karlstads Parkering AB parkeringsytor, det vill säga parkeringar på kvartersmark och i parkeringshuset Gripen. Parkeringsavgiften höjs i snitt med 2 kronor per timme. På parkeringarna i Tingvallastaden höjs inte parkeringsavgiften de två första timmarna. Bakgrunden till höjningen är att täcka de kostnader bolaget har

Vintertramparna – ett projekt med hållbara resultat

Vintertramparna – ett projekt med hållbara resultat

Karlstads kommun söker för sjunde året i rad deltagare till projektet Vintertramparna. Varje år deltar närmare 100 personer, och statistiken de senaste sex åren visar att vintertramparnas medverkan innebär en minskning med ca 1 000 bilresor i veckan i arbetspendling under vinterhalvåret.

Fredrik Gustafsson, Susanne Edsgård och Esbjörn Nilsson från Karlstads Parkerings AB.

Pressinbjudan: Prata parkering med Karlstads Parkerings AB

Vad funderar du på om parkering? Varmt välkommen till Karlstadsrummet för att prata parkering med det kommunala bolaget Karlstads Parkerings AB. På plats kommer även parkeringsvakter från kommunen finnas.

Myntbetalning tas bort på parkeringar på kvartersmark

Myntbetalning tas bort på parkeringar på kvartersmark

Efter april månad 2022 kan du inte längre betala parkeringsavgiften med mynt på kommunala parkeringar på kvartersmark. Det kommunala bolaget Karlstads Parkerings AB har tagit det beslutet på grund av att allt färre betalar för parkeringen med mynt.

Vill du göra ditt jobb till Karlstads cykelvänligaste arbetsplats?

Vill du göra ditt jobb till Karlstads cykelvänligaste arbetsplats?

För att uppmuntra arbetsplatser som vill göra det lätt för medarbetarna att välja cykeln som transportmedel har Karlstads kommun valt att arbeta med konceptet "Cykelvänlig arbetsplats”. Konceptet är del av kommuns arbete med hållbart resande inom projektet Klimatneutrala Karlstad 2030. 56 procent av kommunens totala utsläpp av växthusgaser kommer nämligen från transporter.

Tina Thörner och hemtjänsten testade app för smart bilkörning

Tina Thörner och hemtjänsten testade app för smart bilkörning

Hemtjänstmedarbetare i Karlstads kommun fick köra bil med rallyprofilen Tina Thörner som kartläsare. Hemtjänsten har nu börjat använda den app som ska leda till minskad miljöpåverkan och ökad trafiksäkerhet. – Det var en rolig upplevelse! En lite annorlunda körkamrat. Tina skulle göra sig bra i larmpatrullen, säger Ina Kling.

Vem är nästa vintertrampare?

Vem är nästa vintertrampare?

100 bilister kommer att väljas ut som under vintern cyklar minst tre dagar i veckan istället för att ta bilen. Som vintertrampare får du möjlighet att testa nya vanor i arbetspendlingen som minskar resekostnader, utsläpp och bidrar till en mer hälsosam livsstil. Som deltagare får du dubbdäck och service av din cykel. Nu öppnar Karlstads kommun anmälan till utmaningen Vintertrampare.

Ny webbplats för Karlstads Parkerings AB

Ny webbplats för Karlstads Parkerings AB

Det kommunala bolaget Karlstads Parkerings AB lanserar en helt ny webbplats, karlstadsparkering.se. Det ska vara lätt att hitta rätt, både när det gäller att hitta information om parkering och att hitta en parkeringsplats som passar för dig.

Fri parkering i centrum under två timmar

Fri parkering i centrum under två timmar

Karlstads Parkering AB har infört fri parkering i centrum under två timmar. Vill du parkera i mer än två timmar får du parkera på en vanlig betalplats alternativt flytta bilen efter två timmar. Fri parkering gäller på cirka 90 parkeringsplatser på parkeringsområdena Bilan, Älgen och Sandgrund. Det är en åtgärd för att stötta det lokala näringslivet.

Alexander Torin (M), kommunalråd, och Henrik Lander(C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, flyttade bilarna från Hamngatan till Vikenförbindelsen under pressträffen.

Byggnationen igång för Vikenförbindelsen

Vikenförbindelsen ska leda bort trafiken från stadskärnan och underlätta det hållbara resandet. Byggnationen som nu drar igång kommer pågå under tre år. På dagens pressträff flyttade politikerna trafiken från Hamngatan till Vikenförbindelsen på en enorm skiss av projektet.

Nya parkeringsskyltar vid parkeringsanläggningen Bilan

Nu visar skyltarna lediga parkeringsplatser

Från och med onsdagen den 30 januari kommer skyltar vid de större parkeringsanläggningarna i Karlstad centrum att visa antalet platser som är lediga.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.