Gå direkt till innehåll
Rudsvägen leds om på grund av vattenläcka

Pressmeddelande -

Rudsvägen leds om på grund av vattenläcka

Rudsvägen är tillfälligt avstängd mellan Nolbygatan och Vävaregatan på grund av en vattenläcka och trafik leds om via skyltning på plats. Rudsvägen 11a-c, 20 a-b, 22a-b, 24 a-b kommer att bli utan vatten under lagningen.

Vattenläckan upptäcktes i höjd med Rudsvägen 11a och där är nu ett hål i marken. Till följd av detta kommer Rudsvägen 11a-c, 20a-b, 22a-b, 24 a-b bli utan vatten. Den preliminära beräkningen är att hushållen som berörs kommer att vara utan vatten till och med tisdag kväll. En vattentank kommer att ställas upp vid hus 11 och på kortsidan av hus 22, mot Rudsvägen.

Trafik leds om under arbetet

För att laga läckan behöver marken först tinas upp innan grävningsarbeten kan påbörjas. Vägen har stängts av mellan Nolbygatan och Vävaregatan, omledning via skyltar på plats. Biltrafik och bussar leds om via Norrstrandsgatan. Gående och cyklister kan passera som vanligt. Avstängningen beräknas pågå även under dagen imorgon.

Kontakt

Antonia Blom, VA-ingenjör, 054-540 68 06

Stefanie Myrin, kommunikationsstrateg, 054-540 46 88

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.