Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Misstänkt angrepp av granbarkborre.

Karlstads kommun inventerar granbarkborrar för att skydda granskog

Just nu är det rekordstora angrepp av skadeinsekten granbarkborre i landet. Karlstads kommun har drabbats hårt och stora områden med granskog har dött till följd av detta. Kommunen kartlägger nu angreppen och ska ta bort drabbade granar, helst innan midsommar.

Rundh ny rektor på Sundsta-Älvkullegymnasiet

Rundh ny rektor på Sundsta-Älvkullegymnasiet

Mikael Rundh blir ny rektor för samhällsvetenskapsprogrammet på Sundsta-Älvkullegymnasiet. Han är nu rektor på Mariebergsskolan och börjar sitt nya uppdrag den 1 juli.

Rekordsatsning på vägnätet

Rekordsatsning på vägnätet

Karlstads vägnät rustas nu med ny asfalt för 36 miljoner, åtta miljoner mer än förra året. 2,4 mil bilväg får ny beläggning och 10,2 kilometer cykelväg. Kommunen satsar på ett vägnät i gott skick där framförallt kollektivtrafiken och cyklister tar sig fram tryggt och bekvämt.

Distansstudier på Nobelgymnasiet efter klotterhot

Distansstudier på Nobelgymnasiet efter klotterhot

Måndag den 15 april genomförs alla lektioner på Nobelgymnasiet i form av distansstudier. Anledningen är att det klottrades ”skolskjutning 15 april 2019” på en av skolans toaletter i november 2018.

Nu ska Karlstads gator få ny beläggning.

Startskott för vägsatsning värd 36 miljoner

I år rustas Karlstads vägnät upp för 36 miljoner, 8 miljoner mer än förra året och 12 miljoner mer än 2017. På onsdag lägger vi asfalt på Sjöstad och berättar mer om satsningen.

Västra bron öppnar för tung trafik igen

Västra bron öppnar för tung trafik igen

På onsdag eftermiddag öppnar Västra bron för tung trafik igen. Bron, som går över Klarälven från Residenstorget till Wermland Opera, är i behov av renovering och har av säkerhetsskäl varit stängd för tung trafik över sex ton. Kommunen har fått nya och mer exakta beräkningar på brons bärighet som visar att tillfälliga barriärer gör det möjligt att öppna bron igen i väntan på renovering.

Nu är det äntligen dags för Rikskonferensen SSA 2019

Nu är det äntligen dags för Rikskonferensen SSA 2019

I år står Karlstads kommun stolt värd för Rikskonferens SSA 2019. Konferensen, som äger rum 9-11 april, syftar till att främja och stödja samverkan mellan skola och arbetsliv. Matcha Framtiden är årets tema.

Pressinbjudan: Skolelever har gjort Karlstad i miniatyr

Pressinbjudan: Skolelever har gjort Karlstad i miniatyr

Alla elever på Kronoparksskolan från förskoleklass till årskurs 3 har under fem veckor arbetat med temat Karlstad. Nu visar de upp resultatet - en stor utställning av Karlstad i miniatyr på Kronoparkens bibliotek.

Den 30 juni spelar Bob Dylan i Karlstad för tredje gången.

Välkommen till Karlstad Bob Dylan!

Rocklegenden Bob Dylan kommer till Karlstad den 30 juni och gör en unik, intim spelning på Karlstad CCC. Stjärnan sägs ha en särskild relation till Karlstad och besöker nu staden för tredje gången!

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.