Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Bilden visar var Engholmsbron ligger.

Engholmsbron stängs av i tio veckor

Engholmsbron på Lamberget ska förberedas för renovering. Fjärrvärmeledningar i anslutning till bron ska flyttas och därför stänger kommunen bron i tio veckor med start på måndag 8 april.

Pressinbjudan: Estetiska verksamheters slutproduktion

Pressinbjudan: Estetiska verksamheters slutproduktion

​Gymnasiesärskolans program för estetiska verksamheter bjuder in till sin egenskrivna slutproduktion ”Jag har en dröm…”. Publiken får komma in i elevernas hemliga rum där de har sina drömmar inför framtiden.

Skiss över nya Redaretorget

Redaretorget i Inre hamn får ny gestaltning

Under våren kommer Karlstads kommun att bygga om Redaretorget. Den nya gestaltningen har tagit avstamp i historien där sjöfart, hamnverksamhet, lastning och lossning fått vara en del av inspirationen till utformningen.

Kontroll av kycklingkött i Karlstads kommun

Magsjuk av kycklingkött? Det vill ingen bli! En bakterie kallad campylobacter har visat sig vara orsaken till ett flertal sjukdomsutbrott i Sverige under de senaste åren. För att se till att inga Karlstadsbor blir sjuka av bakterien kommer miljöförvaltningens livsmedelsinspektörer att utföra ett provtagningsprojekt under 2019.

Så här kommer Hagatorget se ut om några år när träden växt till sig.

Så kommer Hagatorget att se ut

Nu är det snart dags att göra klart Hagatorget. Så fort värmen kommer på allvar så ska vi möblera torget och plantera träd och andra växter.

Daniel Skålerud, gymnasiechef, och Hellen Andersson, skolbibliotekarie, gläds åt utmärkelsen.

Biblioteket Älvkullen håller världsklass

Biblioteket Älvkullen på Sundsta-Älvkullegymnasiet har utsetts till ett skolbibliotek i världsklass. Det är första gången någonsin som ett skolbibliotek i Värmland får utmärkelsen.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.