Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Stödgruppsdagar i Karlstad 25 och 26 mars

Stödgruppsdagar i Karlstad 25 och 26 mars

I år är det Karlstads tur att vara värdar för de årliga stödgruppsdagarna. Över hela Sverige finns stödgrupper för barn som lever och växer upp i svåra livssituationer.

Representanter från IF Göta, Karlstads kommun och Svenska Friidrottsförbundet laddar inför Friidrotts-SM.

Karlstad värmer upp inför Friidrotts-SM 2019

​Den 30 augusti – 1 september välkomnar vi Sveriges friidrottsstjärnor till Karlstad. - Vi är väldigt stolta över att Karlstad står som värdstad för Friidrotts-SM 2019. Det bekräftar bilden av Karlstad som en av Sveriges främsta idrottsstäder, säger Johanna Larsson (M) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

4000 ton grus ska sopas upp

4000 ton grus ska sopas upp

Vintern börjar släppa taget och det har äntligen blivit dags för Karlstads kommun att göra gator och vägar redo för sommardäck och vårskor. På måndag börjar vårsopningen och kommunen uppskattar att det blir närmare fyratusen ton grus som ska sopas upp. I början av maj väntas sopningen vara klar.

Nej till flaskvatten – vi kranmärker oss

Nej till flaskvatten – vi kranmärker oss

I dag den 22 mars är det FN:s årliga Världsvattendag, en dag med målet att lyfta vattenfrågor i alla dess former. I samband med det väljer delar av Karlstads kommun att kranmärka sig. Genom kranmärkningen tar vi ställning för miljön och hoppas inspirera andra att också välja kranvatten.

Pressinbjudan: Skolelever i storslagen körkonsert

Pressinbjudan: Skolelever i storslagen körkonsert

​Skolelever uppträder tillsammans med Boris René, Triple & Touch, Thandiwe Mbobo och Star Choir South Africa. Missa inte Star for Life in Concert i Sundstaaulan fredag den 22 mars!

Byter teknik för att bärga Båten

Byter teknik för att bärga Båten

Att bärga Båten har visat sig svårare än beräknat. De senaste försöken att med hjälp av dykare täta skrovet för att sedan pumpa ur vatten har inte varit tillräckligt effektivt. Nu avbryter kommunen tätningsförsöken och undersöker andra alternativ.

Barnen jobbar tillsammans och mäter och antecknar.

Framtidens byggare går på Rudsängens förskola

På Rudsängens förskola i Karlstad går några barn som tagit sin skaparglädje till en ny nivå. Avdelningen Kristallen blev inspirerade av bygget av sin nya förskolebyggnad och bygger nu en identisk byggnad i miniatyr.

​Karlstad laddar inför Friidrotts-SM

​Karlstad laddar inför Friidrotts-SM

Den 30 augusti – 1 september välkomnar vi Sveriges största friidrottstävling till Karlstad. Uppladdningen startar redan i helgen med Svenska Friidrottsförbundets årsmöte i Karlstad.

Kommunen nöjd efter JO-granskning

Kommunen nöjd efter JO-granskning

I oktober gjorde justitieombudsmannen (JO) en inspektion av stadsbyggnadsnämnden i Karlstads kommun. Nu är rapporten färdig och från kommunens sida är man tacksam för den kvalitetssäkring som granskningen inneburit.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.