Gå direkt till innehåll
Representanter från IF Göta, Karlstads kommun och Svenska Friidrottsförbundet laddar inför Friidrotts-SM.
Representanter från IF Göta, Karlstads kommun och Svenska Friidrottsförbundet laddar inför Friidrotts-SM.

Pressmeddelande -

Karlstad värmer upp inför Friidrotts-SM 2019

Den 30 augusti – 1 september välkomnar vi Sveriges friidrottsstjärnor till Karlstad.
Vi är väldigt stolta över att Karlstad står som värdstad för Friidrotts-SM 2019. Det bekräftar bilden av Karlstad som en av Sveriges främsta idrottsstäder, säger Johanna Larsson (M) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Uppladdningen inför SM i Friidrott är i full gång och i helgen har Svenska Friidrottsförbundet sitt årsmöte i Karlstad, traditionsenligt hålls mötet i den stad som ska ha årets SM.

Vill göra bästa Friidrotts-SM någonsin

- Vår ambition är att göra det bästa Friidrotts-SM någonsin. Tingvalla IP i Karlstad ska vara platsen man vill vara på i slutet av augusti. Vi planerar just nu evenemanget tillsammans med partners och våra kommittéer, säger Johan Engberg, klubbchef i IF Göta.

- Svensk friidrott trivs av tradition i Karlstad och på Tingvalla. Hela eliten med nya spännande generationen kommer vara på plats i en av de sista tävlingarna inför VM i Qatar vilket gör det extra intressant, säger Stefan Olsson, generalsekreterare på Svenska Friidrottsförbundet.

Sveriges främsta idrottskommun

Karlstads kommun utsågs av tidningen Sport och Affärer till Sveriges främsta idrottskommun 2018 och har även föregående år hamnat på topplaceringar i rankingen.

- Våra föreningar har i hög grad bidragit till att vi utsetts till den bästa idrottskommunen. IF Göta gör ett fantastiskt jobb och nu har vi chansen att ytterligare sätta Karlstad på kartan som en arrangemangs- och idrottsstad, säger Mats Ahrén, kultur- och fritidsdirektör.

Kommer märkas i Karlstad

Friidrotts-SM kommer att märkas runt om i Karlstad och det blir olika teman de olika tävlingsdagarna. Närmare 1 000 aktiva och lika många ledare väntas komma till Karlstad. Därutöver tillkommer anhöriga och publik.

- Stora idrottsevenemang med många besökare utifrån är viktiga för besöksnäringen då det ger ekonomiska effekter och medial uppmärksamhet, säger Maria Westin, turismchef.

- Vi hoppas på minst 10 000 personer totalt i publiken de tre dagarna. Vi ska tillsammans med våra partners göra upplevelsen för publik och aktiva till något speciellt, säger Johan Engberg.

För mer information kontakta:

Mats Ahrén, kultur- och fritidsdirektör Karlstads kommun, telefon 054- 540 24 52.
Johan Engberg, klubbchef IF Göta, telefon 073-035 00 55.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.