Gå direkt till innehåll
Den 30 juni spelar Bob Dylan i Karlstad för tredje gången.
Den 30 juni spelar Bob Dylan i Karlstad för tredje gången.

Pressmeddelande -

Välkommen till Karlstad Bob Dylan!

Rocklegenden Bob Dylan kommer till Karlstad den 30 juni och gör en unik, intim spelning på Karlstad CCC. Stjärnan sägs ha en speciell relation till Karlstad och besöker nu staden för tredje gången.

Två gånger tidigare har Bob Dylan spelat i Karlstad - 2003 och 2005. De återkommande spelningarna verkar inte vara en slump, rocklegenden ska vid tidigare besök ha blivit så förtjust i staden att han till och med ville se förslag på hus för att kunna flytta hit.

- Att åter få välkomna en världsartist som Bob Dylan till Karlstad känns fantastiskt kul och är viktigt för vårt destinationsarbete. Det ger oss nationell uppmärksamhet och lockar hit besökare som får en unik upplevelse, säger Maria Westin, turismchef i Karlstad.

- Det är med stor glädje jag konstaterar att vi får ta emot en levande legend inom rockmusiken och även nobelpristagare till Karlstad. Att spelningen i Karlstad görs i en mindre och mer intim lokal istället för i en stor arena är något speciellt, säger Lennart Åhs, VD Great Event of Karlstad.

Bob Dylan gör tre spelningar i Sverige under sin Europaturné – förutom i Karlstad spelar han i Stockholm och Göteborg.

- Vårt mål är att Värmland ska synas internationellt och det känns väldigt bra att Karlstad har förutsättningar att välkomna en världsartist, säger Mia Landin, vd Visit Värmland.

Biljetterna till konserten i Karlstad släpps måndagen den 8 april. Och vem vet - kanske slår världsstjärnan till denna gång och blir Karlstadsbo på riktigt?

För mer information kontakta:

Maria Westin, turismchef, Karlstads kommun, telefon 070-529 75 50.
Lennart Åhs, Great Event of Karlstad, mobil 073-682 33 05.
Linda Olsson, kommunikationsstrateg, Karlstads kommun, telefon 054-540 10 23.

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.