Gå direkt till innehåll
Distansstudier på Nobelgymnasiet efter klotterhot

Pressmeddelande -

Distansstudier på Nobelgymnasiet efter klotterhot

Måndag den 15 april genomförs alla lektioner på Nobelgymnasiet i form av distansstudier. Anledningen är att det klottrades ”skolskjutning 15 april 2019” på en av skolans toaletter i november 2018.

I samband med klottersanering av en toalett i november förra året hittades en hotfull mening. Bland övrigt klotter hade någon skrivit ”skolskjutning 15 april 2019”.

Skolledningen har diskuterat ärendet och lämpliga åtgärder med kommunens säkerhetsansvariga, polisen, skyddsombud och personal.

Nu har det beslutats att alla lektioner den dagen ska genomföras genom distansstudier. Uppgifter läggs ut digitalt och lärarna finns tillgängliga för frågor.

Jan Johansson är gymnasiechef på Nobelgymnasiet.

- Vår bedömning är att distansstudier är det bästa alternativet för att trygga våra medarbetare och elevers arbetssituation och ändå se till att undervisningen kan pågå. Vi bedömer att vi kommit så långt i vår digitala utveckling att vi kan genomföra detta utan att tappa undervisningskvalitet. Vi undviker även att mobilisera ett stort antal extra resurser för att trygga säkerheten. Polisen och vi bedömer inte att detta hot är troligt eller riktat mot Nobelgymnasiet, men det skapar en oro bland medarbetare, elever och målsmän. Med den här lösningen undviker vi en del av denna oro, säger Jan Johansson och fortsätter:

- Några nya hot har inte tillkommit. Tvärtom har vi haft en lugn period i skolan där vi upplever att eleverna trivs och är rädda om sin skola och har bra relationer med personalen. Vi hoppas att vi i dialog med våra elever ska motverka att fler hot uppstår på våra väggar eller via sociala medier. Det är många som nu går in i slutspurten inför examen och som behöver arbetstiden för att nå sina mål.

För mer information kontakta:
Jan Johansson, gymnasiechef Nobelgymnasiet, 070-02 08 269

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.