Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kommunstyrelsen i korthet den 12 mars

Kommunstyrelsen i korthet den 12 mars

Föreningar får en halv miljon kronor till landsbygdsutveckling, överklagan av bergtäkten i Ulvsby kompletteras och samtliga nätverk som används av barn och skolelever i kommunen blockeras från porrsajter. Det var några av besluten som fattades på kommunstyrelsens marsmöte.

Ensamma cyklar i Tingvallastaden lappas under vecka 11.

Städade cykelställ ska underlätta vårsopning

För att det ska bli lättare att städa fram våren ska cykelställen i Tingvallastaden rensas. De cyklar som stått på samma ställe ett tag får en lapp och kommer att plockas bort om de inte flyttas.

Foto: Tommy Andersson

Pressinbjudan: Välmående och hälsa i fokus under värdegrundsvecka

​Sundsta-Älvkullegymnasiet lägger extra stort fokus på välmående och hälsa under värdegrundsveckan. Eleverna får bland annat lyssna till flera viktiga föreläsningar om bland annat kroppspositivism, jämställdhet inom idrotten, nationalismens framfart samt psykisk hälsa och ohälsa.

Inget vite gällande Nyeds skola i Molkom

Inget vite gällande Nyeds skola i Molkom

Skolinspektionen har nu fattat beslutet att inte utdöma vite gällande Nyeds skola i Molkom. Skolinspektionen riktade under förra året kritik mot Nyeds skola efter en rutinmässig granskning. I höstas redogjorde Karlstads kommun för de åtgärder som vidtagits på skolan.

Pressinbjudan: Invigning av normbrytande verksamhet

Pressinbjudan: Invigning av normbrytande verksamhet

Tisdagen den 5 mars slås portarna upp till Karlstads kommuns nya mötesplats Våga. Det blir öppet hus under kvällen och invigningen börjar 17.00 med bandklippning med kultur- och fritidsnämnden ordförande Johanna Larsson. Under kvällen bjuder vi på semlor och bakelser.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.