Följ Karlstads kommun

Städade cykelställ ska underlätta vårsopning

Nyhet   •   Mar 12, 2019 08:55 CET

Ensamma cyklar i Tingvallastaden lappas under vecka 11.

För att det ska bli lättare att städa fram våren ska cykelställen i Tingvallastaden rensas. De cyklar som stått på samma ställe ett tag får en lapp och kommer att plockas bort om de inte flyttas.

Vintern börjar lida mot sitt slut och inom ett par veckor kommer det att bli dags för vårsoping på Karlstads gator. För att underlätta städningen ska kommunen rensa bort övergivna cyklar från Tingvallastaden innan städningen drar igång.

De cyklar som verkar vara övergivna kommer lappas under vecka 11. På lappen står det att om cykeln står kvar på samma plats den 25 mars så kommer den plockas bort. De cyklar som har en ägare och som flyttas kommer inte att rensas bort.

Förvaras hos kommunen

Cyklarna som plockas bort förvaras hos kommunen under tre månader. Ägare till cyklarna kan göra anspråk på dem under den tiden.

- Vi vill att det ska se rent och snyggt ut i stan och att det ska finnas plats i cykelställen när man kommer hit på cykel. Och så blir det lättare för oss att städa undan allt grus efter vintern, säger Emma Lindström, gatuingenjör på Karlstads kommun.

För mer information kontakta:

Emma Lindström, gatuingenjör tel 054-540 65 12

Bifogade filer

PDF-dokument