Gå direkt till innehåll
Karlstads kommun blockerar åtkomst till porrsajter för barn och elever

Pressmeddelande -

Karlstads kommun blockerar åtkomst till porrsajter för barn och elever

I november 2018 tog kommunfullmäktige beslut om att blockera barn och elevers åtkomst till pornografi på internet inom kommunens verksamheter. Nu finns det förslag framtaget på hur det kan genomföras.

Kommunledningskontoret har tillsammans med barn-och ungdomsförvaltningen och gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen tittat på hur det kan genomföras utifrån kostnader, tekniska förutsättningar och pedagogiska konsekvenser.

Det är viktigt att vi har kontroll över innehållet på de digitala verktyg som används inom kommunens verksamhet. Det finns olika sätt att tekniskt begränsa åtkomsten till olämpliga sajter.

Det viktigaste är att jobba med värdegrundsfrågor och informera barn och elever om hur de bör bete sig på internet och vilka risker som finns.

Kommunstyrelsen kommer att ta beslut kring förslagen den 12 mars. Om kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget kommer blockeringen att finnas på plats inom en vecka efter beslutet.

För mer information kontakta:

Michael Wikstrand, it-säkerhetssamordnare, telefon 070-605 95 36.

Emelie Wastelius, kommunikatör, telefon 070-001 89 90

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.