Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Glädjande siffror när klimatsmart matprojekt avslutas

Glädjande siffror när klimatsmart matprojekt avslutas

Projektet Klimatsmart mat har nu pågått i tre år och i dag presenterades slutresultatet. Matsvinnet på Karlstads kommuns skolor har minskat med 46 % sedan projektet startade vilket motsvarar 60 ton mat.

​Nya hållbara lån på biblioteken på Kronoparken och Vålberg

​Nya hållbara lån på biblioteken på Kronoparken och Vålberg

Från och med vecka 9 går det att låna bland annat brädspel, verktyg och musikinstrument på biblioteket på Kronoparken och Vålberg. Konceptet kallas Hållbara lån och ger Karlstadsborna en möjlighet att låna istället för att köpa prylar.

Känn doften av klimatsmart mat när lyckat projekt avslutas

Känn doften av klimatsmart mat när lyckat projekt avslutas

Ringa in den 27 februari i almanackan. Då har du möjlighet att känna härliga dofter och bli inspirerad när några av måltidspersonalen på kommunens skolor och förskolor lagar klimatsmart mat i köket på Älvkullegymnasiet.

Förberedande arbete för att kunna få Båten på rätt köl.

Pressträff vid bärgningen av Båten

Imorgon tisdag kommer tungbärare att börja dra Båten mot kajkanten och pumparna ska pumpa ur vatten. Kommunens hamnkapten Björn Johansson och projektledare för bärgningen Magnus Vestlund kommer att finnas på plats kl 10 om media vill närvara och få en uppdatering om hur arbetet går.

Helena Lundgren Landin, Anna Beck och Andreas Kullberg är alla kandidater till att bli Årets Sola 2019.

Helena, Anna eller Andreas - de har chans att bli Årets Sola!

Någon av de tre kandidaterna – Helena Lundgren Landin, Anna Beck eller Andreas Kullberg kan bli Årets Sola 2019! Alla tre är inspirerande, driftiga glädjespridare och goda representanter för Karlstadsregionen. Vem av dem som blir Årets Sola presenteras på galan 100° Karlstad den 15 mars.

Inte sedan Karlstads kommun bildades vid kommunsammanslagningen 1971 har befolkningstillväxten varit så hög.

Största ökningen någonsin

Färska siffror från Statistiska centralbyrån visar att Karlstads kommun under 2018 upplevde den största befolkningsökningen någonsin. Under 2018 ökade Karlstads kommun med 1 377 personer och vid årsskiftet var vi 92 497 invånare i kommunen.

Skog i Molkom sparas från avverkning

Skog i Molkom sparas från avverkning

Delar av den skog som Karlstads kommun tidigare haft planer på att avverka i Molkom kommer nu att sparas. Kommunen har valt att inte avverka dels för att Skogsstyrelsen inventerat området och hittat naturvärden och dels på grund av synpunkter från boende i Molkom.

Förberedelser pågår för att kunna bärga Båten.

Bärgningen av Båten sker nästa vecka

En kran ska räta upp Båten, tre pumpar ska tömma den på vatten och sedan ska övre däck och mellandäck plockas isär och skrotas. Just nu ställs marken iordning för att få plats med lyftkranen, idag och imorgon är det dykare på plats för att inspektera skrovet och se hur kranens vajrar kan fästas.

Erik Nilsson (KD), ordförande stadsbyggnadsnämnden, Tomas Rhöse, VD Löfberg Fastigheter, Lotta Hallström, ordförande Brf Docklands, Remi Mazzenga, arkitekt Tengbom, Anki Haasma, arkitekt Tengbom.

Löfberg Fastigheter försvarar titeln

Vinnaren av arkitekturpriset 2018 gick till Löfberg Fastigheter för deras Docklands-inspirerade lägenhetshus intill Pråmkanalen i Inre hamn. Det är andra året i rad som byggherren kammar hem den åtråvärda utmärkelsen för väl utförd arkitektur.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.