Gå direkt till innehåll
​Nya hållbara lån på biblioteken på Kronoparken och Vålberg

Pressmeddelande -

​Nya hållbara lån på biblioteken på Kronoparken och Vålberg

Från och med vecka 9 går det att låna bland annat brädspel, verktyg och musikinstrument på biblioteket på Kronoparken och Vålberg. Konceptet kallas Hållbara lån och ger Karlstadsborna en möjlighet att låna istället för att köpa prylar.

Som ett led i att utveckla servicen på kommunens bibliotek och göra skillnad i Karlstadsbornas vardag erbjuder nu två bibliotek Hållbara lån, som alternativ till onödiga köp. Biblioteken har köpt in bland annat brädspel, verktyg och instrument - som kanske känns onödiga att äga själv, saker som man sällan använder eller sådant som kan var dyra inköp i förhållande till hur ofta de används. Förhoppningen är att väcka människors intresse för att dela och låna saker av varandra. Det blir billigt, enkelt och bra för miljön, helt enkelt.

Vad finns det att låna?

På Vålbergs bibliotek finns bland annat olika brädspel, boule, pussel, xylofon, bongotrumma, Twister, en musiklåda med rytminstrument, borrmaskin/skruvdragare och en verktygslåda med bland annat hammare, tumstock, plåtsax och skiftnyckel.

På Kronoparkens bibliotek finns bland annat olika brädspel, en discokula, stäminstrument, ukele, mikrofon till mobil, musiklåda med olika instrument, verktygslåda med bland annat insexnyckel, vattenpass och borrsats samt ett tapetserarbord.

Hur går det till?

Lånetiden är 14 dagar, låntagaren kan göra ett omlån efter den tiden, lämnar man tillbaka för sent kostar det 10 kronor per påbörjad vecka och tappar man bort lånet blir man ersättningsskyldig den summan som prylen köptes in för. För att låna behöver man vara minst 18 år. Det går inte att reservera och lån och tillbakalämning sker på respektive bibliotek.


För mer information kontakta:

Michael Fens, bibliotekarie, Vålbergs bibliotek
michael.fens@karlstad.se
054-540 23 97

Ann Skagerling, bibliotekarie, Kronoparkens bibliotek
ann.skagerling@karlstad.se
054-540 23 99

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.