Gå direkt till innehåll
Inget vite gällande Nyeds skola i Molkom

Pressmeddelande -

Inget vite gällande Nyeds skola i Molkom

Skolinspektionen har nu fattat beslutet att inte utdöma vite gällande Nyeds skola i Molkom. Skolinspektionen riktade under förra året kritik mot Nyeds skola efter en rutinmässig granskning. I höstas redogjorde Karlstads kommun för de åtgärder som vidtagits på skolan.

­- Det är glädjande att Skolinspektionens beslut styrker de bedömningar som vi har gjort och att det strategiska arbetet som pågått på Nyeds skola har gett resultat. Vi har vidtagit en rad åtgärder på skolan och vi kommer att fortsätta med vårt långsiktiga arbete som ska pågå över tid för att säkerställa att alla elever får den skolgång som de har rätt till, säger Maria Kjällström, skoldirektör på barn- och ungdomsförvaltningen, Karlstads kommun.

Skolinspektionen grundar sina beslut på kommunens skriftliga redovisning och på de uppföljningsbesök som genomförts på skolan. Det var i september 2018 som Karlstads kommuns redogjorde för Skolinspektionen de åtgärder som vidtagits på skolan.

För mer information, kontakta:
Maria Kjällström, skoldirektör, Karlstads kommun, 054-540 39 82

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.