Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Bilden visar omledningen som gäller från kl 18.00 på tisdagen.

Hamngatan stängs av på grund av vattenläcka

I samband med ett VA-arbete i Hamngatan under natten gick en vattenventil sönder, vilket orsakade en vattenläcka i korsningen Hamngatan/Fredsgatan. För att laga läckan stängs Hamngatan av helt från klockan 18.00 och trafiken leds om.

Trygghetsarbete inlett på Frödingskolan

På Frödingskolan har ett hot utfärdats från en elev på sociala medier. Skolan har agerat enligt de säkerhetsrutiner som finns. Eleven är omhändertagen av polis. Ett arbete har inletts för att säkerställa tryggheten på skolan.

Pressinbjudan:  Årets vinnare av klimatpriset

Pressinbjudan: Årets vinnare av klimatpriset

HSB Värmland är pristagare av Karlstads kommuns klimatpris 2018! Priset på 30 000 kronor delas ut för att uppmärksamma innovativa lösningar som minskar klimatpåverkan. HSB Värmland får priset för att ha tagit initiativet till ett energiavtal som både har lett till stora energieffektiviseringar och sänkta energikostnader för sina medlemmar.

Bild från Shutterstock

Var är du otrygg?

Är buskarna för höga där du joggar? Är promenadstråket till busshållplatsen ödslig eller mörk? För att skapa ett tryggare Karlstad vill kommunen få reda på vilka platser i Karlstads utemiljö som upplevs som otrygga. Med start idag 19 november och fram till 2 december kan de som vill markera ut otrygga platser i en dialogkarta.

Värmländsk kokbok släpptes på bokfestival

Värmländsk kokbok släpptes på bokfestival

​Nära mat till många gäster. Så heter den kokbok som är fullproppad av recept med värmländska råvaror. Fredag den 16 november släpptes boken på Värmlands bokfestival!

Lotsen vinner årets hållbarhetspris - Grundstenen

Lotsen vinner årets hållbarhetspris - Grundstenen

En förskolebyggnad i hållbara material med en spännande utformning i både form och färg. Idag fick Karlstads kommuns nya förskolebyggnad Lotsen ta emot hållbarhetspriset Grundstenen.

Hamnen på Jakobsberg. Bild Tovatt arkitekter.

Så kan nya stadsdelen på gamla flygplatsen bli

Upp till 3 500 bostäder, stora ängar, bevarad landningsbana, förskolor och skola för 600 barn, cirka 150 båtplatser och en strandpromenad. Det är Karlstads kommuns förslag till den nya hållbara stadsdelen Jakobsberg.

Nära mat till många gäster - storkökens kockar på matresa genom Värmland

Pressinbjudan - Boksläpp för värmländsk kokbok

​Nära mat till många gäster. Så heter den kokbok som är fullproppad av recept med värmländska råvaror. Nu på fredag den 16 november är det boksläpp på Värmlands bokfestival!

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.