Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Christmas Night med Magnus Carlsson,  Elisa Lindström,  Sofia Källgren och Tommy Nilsson spelas in i Karlstad den 1 december. Fotograf: Kristofer Sandberg.

​Julaftonens julkonsert i tv4 visas från Karlstad

På julafton kommer julkonserten Christmas Night i Karlstad att visas på tv4. - Det är ett jättebra tillfälle att visa upp evenemangsstaden Karlstad för en bred målgrupp i nationell tv, säger Maria Westin, turismchef, Karlstads kommun.

Vaccinera dig mot influensan på Resurscentrum

Vaccinera dig mot influensan på Resurscentrum

Vinterns influensatid är snart här. Under fyra dagar så erbjuder Karlstads kommun därför gratis drop-in mottagning på Resurscentrum för alla över 65 år.

Liv Gyllenborg Lindau (vänster) tillsammans med Hanna Karlsson (höger).

Tävlade i mandarin – fick resa till Kina

Femtonåriga Liv Gyllenborg Lindau, elev på Hultsbergsskolan, är nyligen hemkommen från Yunnan i Kina där hon deltagit i tävlingen Chinese Bridge Competition 2018. Tävlingen anordnas av den kinesiska ambassaden i Stockholm. Liv har endast studerat mandarin i cirka ett år, trots det kvalade hon sig vidare till final - och fick chansen att åka till Kina i två veckor.

300 Karlstadsbor tyckte till om boende och arkitektur

300 Karlstadsbor tyckte till om boende och arkitektur

Mer variation, mer färg och inte så tätt. Det är några av synpunkterna som Karlstadsborna lämnade in i augusti när Karlstads kommun frågade om arkitekturen i kommunen. Ungefär 300 synpunkter lämnades in och nu är sammanställningen klar.

Museigatan öppnas upp med nya trafikregler

Museigatan öppnas upp med nya trafikregler

​Arbetena med att färdigställa Älvpromenadens andra etapp rullar på för fullt och det mesta ska vara klart i december. Redan nu öppnas den södra delen av Museigatan för trafik men med nya regler.

Amelie Wahlström med Guldäpplejuryns särskilda pris 2018

Rektor från Karlstad vinner Guldäpplejuryns särskilda pris 2018

Juryn för Guldäpplet har i år utsett rektorn Amelie Wahlström som prismottagare. Idag tog hon emot priset som delades ut av stiftelsen Yngve Lindbergs Minne med partners, vid en ceremoni på Skolforum & Framtidens lärande på Stockholmsmässan.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.