Gå direkt till innehåll
Amelie Wahlström med Guldäpplejuryns särskilda pris 2018
Amelie Wahlström med Guldäpplejuryns särskilda pris 2018

Pressmeddelande -

Rektor från Karlstad vinner Guldäpplejuryns särskilda pris 2018

Amelie Wahlström, rektor i Karlstad, har valts ut som prismottagare då hon har visat upp ett utmärkt ledarskap i digitaliserings- och förändringsarbetet på Vålbergsskolan. Juryn anser att Amelie har arbetat målmedvetet, långsiktigt och tålmodigt med sikte på digitaliseringens möjligheter för elevernas utveckling och stärkta resultat.

- Det är fantastiskt roligt och hedrande att få ta emot priset. Vi som jobbar i skolan har några av Sveriges viktigaste jobb, vi formar framtiden. Vårt yttersta uppdrag är att skapa goda samhällsmedborgare. För att våra elever ska kunna bli framtida innovatörer måste de kunna bemästra digitalt användande. Det är ytterst en demokratifråga där likvärdigheten är oerhört viktig. Vi i skolan kan inte stå utanför digitaliseringen, vi ska vara i den, säger Amelie Wahlström.


Om lärarpriset Guldäpplet

Guldäpplet är ett lärarstipendium som utdelas årligen till en eller flera lärare som förnyat lärandet med stöd av IT i egen undervisning och som inspirerat elever och kollegor i ett lokalt, kommunalt och gärna även nationellt verksamhetsfält. Guldäpplejuryns Särskilda Pris delas ut till en eller flera personer som har uträttat långvariga, betydelsefulla insatser för främjande av lärande med stöd av IT och medier.

Vid dagens ceremoni delades Guldäpplet ut av Mark Levengood, Johanna Jaara Åstrand, ordförande i Lärarförbundet, Sara Svanlund, 2:e vice ordförande i Lärarnas Riksförbund, och Peter Becker, ordförande i juryn för Guldäpplet. På Guldäpplets webbsida www.diu.se/guldapple finns mer information.

För mer information kontakta:

Peter Becker, ordförande Yngve Lindbergs Minne och Guldäpplets jury

E-post: peter.becker@diu.se

Mobil: 070-710 44 53



Amelie Wahlström, rektor, Rudsskolan i Karlstad kommun

E-post: amelie.wahlstrom@karlstad.se

Mobil: 073-094 02 11



Sanna Olsson, kommunikatör, Karlstads kommun

E-post: sanna.olsson@karlstad.se

Mobil: 054-540 12 53


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.