Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Gymnasienämnden i korthet 17 oktober

Gymnasienämnden i korthet 17 oktober

​Avgifter för måltider inom korttidstillsyn i gymnasiesärskolan, namnändring för nämnden, mer ekologisk och lokalproducerad mat i skolan. Det var några av de ärenden som behandlades på gymnasienämndens möte den 17 oktober.

Beslut från stadsbyggnadsnämnden 17 oktober

Beslut från stadsbyggnadsnämnden 17 oktober

Här kan du läsa om några av de beslut som stadsbyggnadsnämnden fattade vid sitt sammanträde den 17 oktober. För samtliga beslut, se protokollet på karlstad.se inom kort.

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 17 oktober

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 17 oktober

På kultur- och fritidsnämndens möte den 17 oktober beslutades bland annat om ett genomförande av Ung Kultur Möts (UKM) under 2019, stöd till Wermland Operas fasadshow och om vidare steg i utredningen om ridsportsverksamhet.

Förbud mot fordonstrafik i centrala Karlstad

Förbud mot fordonstrafik i centrala Karlstad

Från och med fredag morgon kommer det vara förbjudet att köra bil och andra motordrivna fordon i centrala Karlstad mellan klockan 00 och 06 alla dagar i veckan. Kommunen förlänger och utvidgar det befintliga förbudet för att komma åt problemen med störande ljud från bilar som kör runt tidigt på morgonen i centrala Karlstad.

Kommunstyrelsen i korthet den 16 oktober

Kommunstyrelsen i korthet den 16 oktober

Koncernen Karlstads kommun visar på ett positivt resultat, VA-avgiften i kommunen föreslås bli oförändrad och politikerna sa ja till detaljplanen för byggnationen runt Karlstad CCC.

Pressinbjudan: Gymnasieforum 2018

Pressinbjudan: Gymnasieforum 2018

Gymnasieforum - den enklaste vägen till gymnasieinformation! Nu på onsdag och torsdag samlas kommunala och privata gymnasieskolor i Karlstad innebandyarena för den stora utbildningsmässan.

Dags att mäta radon hemma

Dags att mäta radon hemma

Mellan 1 oktober och 30 april är det mätperiod för radon. Att göra en radonmätning är både enkelt och relativt billigt men är framför allt viktigt ur hälsosynpunkt.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 15 oktober

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 15 oktober

För mer information kontakta vård- och omsorgsnämndens ordförande Marléne Lund Kopparklint, 070-614 14 90 eller ansvarig handläggare för respektive ärende. Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer. Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.

Molkom får ny säkrare cykelväg. Den här bilden är inte tagen i Molkom.

Barnens tips blir säkrare skolväg i Molkom

Det ska bli enklare och säkrare att ta sig fram med cykel i Molkom. För två år sedan presenterade en skolklass vid Nyeds skola förslag på hur det skulle kunna gå till. Nu blir delar av förslagen verklighet när kommunen under hösten bygger nya gång- och cykelvägar och lägger ny asfalt.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.