Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Pressinbjudan: ​ Välkommen på idrottsfrukost och diplomutdelning

Pressinbjudan: ​ Välkommen på idrottsfrukost och diplomutdelning

Några gånger om året bjuder vi in idrottsföreningar till idrottsfrukost där vi bjuder på en god frukost, en intressant föreläsning och trevligt umgänge. Denna fredagens idrottsfrukost innehåller även diplomutdelning till en förening som arbetat på ett föredömligt sätt med kränkningar och diskriminering.

Kommunen vill ge pris till bra byggnadsvård

Kommunen vill ge pris till bra byggnadsvård

Har du renoverat 30-talsvillan med tidstypiska material? Vet du någon som har gjort en insats för historien och satsat på byggnadsvård när de har renoverat en byggnad? Då kan du få Karlstads kommuns byggnadsvårdspris. Kommunen vill ha in nomineringar senast 7 november.

Nu börjar årets julgransjakt

Nu börjar årets julgransjakt

Om 80 dagar är det jul igen och då ska så klart Karlstads torg och besöksplatser prydas av julgranar. Men för att hitta de mest ståtliga granarna behöver kommunen Karlstadsbornas hjälp.

Välkommen på invigning av Globala Karlstad med filmvisning och Gapminder den 8 oktober.

Globala Karlstad invigs med Glocal Film Festival och föreläsning med Gapminder

Den 8–21 oktober är globala frågor i fokus när Karlstads kommun tillsammans med Sida arrangerar Globala Karlstad. - Vi vill inspirera Karlstadsborna att agera lokalt och på så vis påverka globalt, både i det stora och det lilla, säger Mia Marklund, internationell strateg, Karlstads kommun.

Kokningsrekommendationen hävs

Kokningsrekommendationen hävs

Nu häver Karlstads kommun kokningsrekommendationen för alla som bor i Vålberg, Edsvalla, Norsbron och Segerstad. De som bor där kan dricka vattnet igen. I Grums kvarstår kokningsrekommendationen. Efter att bakterier hittades vid en rutinprovtagning 20 september införde kommunen en kokningsrekommendation.

Vy över platsen där de kommunen föreslår nya studentbostäder

Detaljplan för cirka 200 nya studentbostäder går ut på samråd

Karlstads kommun förslår att det ska byggas fler studentbostäder i anslutning till Universitetstorget på Kronoparken. Ett förslag till detaljplan går idag ut på samråd som gör det möjligt med en byggnad i tre nivåer och som högst 12 våningar.

Johan Östling är ambassadör för vardagshjältar 2018.

Nu är det dags att nominera årets vardagshjältar

Vardagshjältar har blivit ett känt begrepp i Karlstad. För nionde året uppmärksammar Karlstads kommun verksamheter och personer som skapar livskvalitet för barn och unga i Karlstad.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.