Gå direkt till innehåll
Nu börjar årets julgransjakt

Pressmeddelande -

Nu börjar årets julgransjakt

Om 80 dagar är det jul igen och då ska så klart Karlstads torg och besöksplatser prydas av julgranar. Men för att hitta de mest ståtliga granarna behöver kommunen Karlstadsbornas hjälp.

Sammanlagt är det åtta granar som ska pryda olika platser i kommunen. I år kommer det stå granar på dessa ställen:

  • Stora Torget
  • Hagatorget
  • Bibliotekshuset i Karlstad
  • Molkom, på torget vid Konsum
  • Storgatan i Väse
  • Stationsparken i Edsvalla
  • Norsplan i Vålberg
  • Biblioteket i Skattkärr

Vem som helst med en stor och ståtlig gran på sin tomt kan höra av sig till kommunen.

- Om granen blir utvald står kommunen för kostnaden för att ta ner granen och hjälper till att fräsa bort stubben efteråt, säger Erik Lisshammar som ansvarar för att julgranarna kommer på plats.

Julgranspremiär på nya Hagatorget

Hagatorget håller på att få ett nytt utseende med ny utformning och gatstenar. Redan nu finns en julgransfot med lite ny placering. Haga har det senaste året påverkats mycket av byggnationen av Karlstadsstråket. Utformningen av torget kommer färdigställas under våren 2019. Men förhoppningsvis kan julgranen sprida lite extra julglädje på det nya torget trots att det är lite stökigt fortfarande.

Så här ska granen se ut

För att granen ska fungera på de utvalda platserna ska den vara grön, hög och fin på alla sidor. Grenarna ska sitta tätt och vara jämnt fördelade. Det får bara vara en stam och den måste vara rak.

Granen måste vara lätt att komma åt så att inget skadas när vi tar ner den och för att vi enkelt ska kunna flytta den från platsen. Det är även nödvändigt att granen står nära en väg, så att den är inom kranbilens räckvidd. Avståndet till uppställningsplatsen ska helst inte vara för långt.

Skicka bild och kontaktuppgifter

De som har en gran som de tror skulle passa får gärna ta ett kort och skicka till julgran@karlstad.se. Det är viktigt att skriva med var granen finns, samt namn och telefonnummer. Det går också bra att ringa på 054-540 00 00.

För mer information kontakta:

Kontakta gärna Erik Lisshammar, koordinator teknik- och fastighetsförvaltningen, Tfn 054-540 66 06 

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.