Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Dags att höststäda i cykelställen

Dags att höststäda i cykelställen

För att cykelställen i Tingvallastaden inte ska bli överfulla med övergivna cyklar så kommer Karlstads kommun rensa bort vissa cyklar. De cyklar som stått på samma ställe ett tag får en lapp och 15 oktober kommer de att plockas bort om de inte flyttas.

Den röda rutan visar det avstängda området. Blå linje visar den tillfälliga omledningen.

Våxnäsgatan stängs av och buss leds om för trädfällning

På onsdag, 3 oktober, stängs en del av Våxnäsgatan av för all trafik. Orsaken är att ett stort träd ska fällas utanför Länsstyrelsen. Trädet skulle fällas redan förra fredagen, men stoppades då av stormen Knud.

Pressinbjudan: Välkommen till årets Solstaspelen

Pressinbjudan: Välkommen till årets Solstaspelen

På tisdag 2 oktober är det dags för Solstaspelen för 19:e året i rad. En friidrottstävling där personer inom daglig verksamhet från alla Värmländska kommuner är inbjudna att delta. Här är alla vinnare och det är en dag med fokus på deltagande och idrottsglädje.

Fortsätt koka vattnet i Vålberg, Edsvalla, Norsbron, Segerstad och Grums

Fortsätt koka vattnet i Vålberg, Edsvalla, Norsbron, Segerstad och Grums

Efter att bakterier hittades vid en rutinprovtagning i förra veckan uppmanade kommunen alla som bor i Vålberg, Edsvalla, Norsbron, Segerstad och Grums att koka vattnet innan de använder det till exempelvis dryck, mat och tandborstning. Nya prover visar att det fortfarande finns bakterier i vattnet och att de boende ska fortsätta koka vattnet.

En miniatyr av de två verk som tillsammans kommer att utgöra en minnesplats för Sven-Erik Magnusson i Sandgrundsparken

​Assa Kauppi skapar den konstnärliga gestaltningen till minne av Sven-Erik Magnusson

Konstnären Assa Kauppi får i uppdrag att skapa det som ska bli en minnesplats över Sven-Erik Magnusson med placering i Sandgrundsparken. Verket är en skulptur i patinerad brons i naturlig storlek av en 60-årig Sven-Erik som vinkar - en gest som han använde på scenen för att hälsa publiken välkommen och ett hej då och tack för mig efter konserter.

Besök nya resecentrum virtuellt

Besök nya resecentrum virtuellt

Nu ger vi Karlstadsborna möjlighet att besöka nya resecentrum – i en virtuell verklighet. Vi bjuder in till tre tillfällen då det finns möjlighet att titta på och ställa frågor om förslaget till ett nytt resecentrum.

Aktiva hundraåringar på Hagaborg

Aktiva hundraåringar på Hagaborg

Att det är viktigt att röra på sig känner vi nog alla till. Men att hålla på med gymnastik som hundraåring är mer ovant.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.