Gå direkt till innehåll
Den röda rutan visar det avstängda området. Blå linje visar den tillfälliga omledningen.
Den röda rutan visar det avstängda området. Blå linje visar den tillfälliga omledningen.

Pressmeddelande -

Våxnäsgatan stängs av och buss leds om för trädfällning

På onsdag, 3 oktober, stängs en del av Våxnäsgatan av för all trafik. Orsaken är att ett stort träd ska fällas utanför Länsstyrelsen. Trädet skulle fällas redan förra fredagen, men stoppades då av stormen Knud.

Det är ett stort träd som ska fällas av en fastighetsägare och kommunen har beviljat tillståndet för att stänga av vägen under arbetet, mellan klockan 8-15. Biltrafiken leds om via Regementsgatan, bakom Karolinen, från Sandbäcksgatan och från Våxnäsgatan.

Bussen leds om

Linje 2 och linje 8 tar en annan körväg under onsdagen och kör istället via Infanterigatan – Karl IX:s gata, i båda riktningar. Hållplatserna Brigadmuséet, Tingvalla IP och Södra Klaragatan blir tillfälligt avstängda. Resande hänvisas istället till hållplats Karolinen, där linje 2 och 8 stannar tillfälligt under fredagen mellan 8-15.

För mer information om omledningen kontakta:

Fredrik Gustafsson, trafikingenjör 054-540 68 25

Stefanie Myrin, kommunikatör 054-540 46 88

Vi kan tyvärr inte svara på frågor om själva trädfällningen, eftersom den inte utförs av oss.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.