Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen till invigning av Europa Direkt Karlstad

Europa Direkt Karlstad är ett av Europeiska unionens lokala informationskontor som ska bidra till kunskap och engagemang kring EU på lokal och regional nivå.

Europa Direkt-kontorets uppgifter är bland annat att svara på allmänhetens frågor om EU och dess möjligheter, anordna seminarier och utbildningar, informera om EU: s politik och främja den lokala debatten om EU och Europa.

Välkommen på invigning

Måndagen den 1 oktober öppnar Europa Direkt Karlstad sin verksamhet i Bibliotekshuset. Tema för invigningen är demokrati och det kommande EU-valet.

På plats för att inviga finns Anders Knape, ordförande i kommunfullmäktige. Katarina Areskoug Mascarenhas, chef Europeiska kommissionens representation i Sverige kommer att berätta om vad EU-samarbetet innebär för Karlstad och Värmland. Klas Jansson, Europaparlamentets kontor i Sverige, kommer att tala på temat ”Snart är det val igen – den här gången till Europaparlamentet.”

Dag: måndagen den 1 oktober, 2018

Tid: klockan 12.30 (mingel i Bibliotekshuset, programmet startar 13.00)

Plats: Bibliotekshuset, Västra Torggatan 26.

För mer information kontakta:

Helena Danielsson, EU-informatör, Karlstads kommun, telefon: 054-540 80 22

Mia Marklund, internationell strateg,  Karlstads kommun, telefon: 054-540 10 34

Klas Jansson, Europaparlamentets kontor i Sverige, telefon: 08-562 444 51

Emelie Wastelius, kommunikatör, Karlstads kommun, telefon: 054 540 10 26

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.