Gå direkt till innehåll
Byggstart för nytt boende på Zakrisdal

Pressmeddelande -

Byggstart för nytt boende på Zakrisdal

Idag togs det första spadtaget för ett nytt särskilt boende på Zakrisdal.

I juni 2014 tog kommunfullmäktige beslut om budget för tre nya boenden. Zakrisdals vårdboende blir hus tre i ordningen, med en budget på 22 miljoner. Det vi bygger är ett särskilt boende för målgruppen personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning. På boende kommer de att kunna få hjälp och stöd med dagliga sysslor, ha stöd av personal och sjuksköterska.

Tegel, träfasad och solceller

Byggnaden, som ska rymma sju hyresgäster, blir en miljöbyggnad silver med solceller på taket. Materialvalen består av tegel och träfasad. Fyra hus ska byggas och dessa är inte ritade på ett traditionellt sätt utan tanken är att de på ett naturligt sätt ska smälta in i miljön och den övriga bebyggelsen. Husen kommer att rymma sju lägenheter och plats för personal och gemensamma ytor.

Teknik- och fastighetsnämndens ordförande Henrik Lander (C) och arbetsmarknads- och socialförvaltningens ordförande Per-Inge Lidén (MP) var på plats på bygget idag och tog ett första spadtag, tillsammans med entreprenören Peab.

Projektet ska stå klart under sommaren 2019 och verksamheten flyttar in under hösten 2019.

För mer information kontakta:

Tomas Karlsson, projektledare teknik- och fastighetsförvaltningen

Tel 054-540 67 57

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.