Gå direkt till innehåll
Välkommen på invigning av Globala Karlstad med filmvisning och Gapminder den 8 oktober.
Välkommen på invigning av Globala Karlstad med filmvisning och Gapminder den 8 oktober.

Pressmeddelande -

Globala Karlstad invigs med Glocal Film Festival och föreläsning med Gapminder

Den 8–21 oktober är globala frågor i fokus när Karlstads kommun tillsammans med Sida arrangerar Globala Karlstad. Välkommen på invigning med filmvisning och Gapminder!

- Med Globala Karlstad vill vi inspirera Karlstadsborna att agera lokalt och på så vis påverka globalt, både i det stora och det lilla, säger Mia Marklund, internationell strateg i Karlstads kommun.

Globala Karlstad invigs måndagen den 8 oktober med Glocal Film Festival och en föreläsning med Olof Gränström från Gapminder. Är det möjligt att skapa en allmän diskussion om de Globala målen för hållbar utveckling – med fokus på energi och klimatförändringar baserat på fakta – snarare än på rädsla, enkla lösningar och beskyllningar? Gapminder har som målsättning att bidra till en god global utveckling genom att göra statistik rörande sociala, ekonomiska och miljörelaterade frågor lättillgänglig och enkel att förstå.

Glocal Film Festival åker under 17 veckor till 17 städer och visar 17 olika filmer - en film för varje mål. Filmen Happening som visas i Karlstad berör det globala målet Hållbar energi för alla.

Invigningstalar gör Per-Inge Lidén (MP) och Sofia Hafdell från Sida.

Dag: Måndagen den 8 oktober.

Tid: Klockan 13.00-16.00. Filmen börjar 13.30 och föreläsningen 15.00.

Plats: Filmstaden Karlstad.

Karlstad är en global kommun

Karlstads kommun är en av sju kommuner som är utsedd till global kommun av biståndsmyndigheten Sida. Det betyder att Karlstad är en kommun som tänker globalt men agerar lokalt och ska bidra till FN:s 17 globala mål och Agenda 2030.

Läs mer om programmet på karlstad.se/globalakarlstad

För mer information kontakta:

Mia Marklund, internationell strateg, Karlstads kommun, telefon 054-540 10 34.
Luna Nilsdotter, Project Manager, Glocal Film Festival, telefon 0046-730 867 660.
Linda Olsson, kommunikationsstrateg, Karlstads kommun, telefon 054-540 10.

Välkommen!

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.