Gå direkt till innehåll
Nära mat till många gäster - storkökens kockar på matresa genom Värmland
Nära mat till många gäster - storkökens kockar på matresa genom Värmland

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - Boksläpp för värmländsk kokbok

Nära mat till många gäster. Så heter den kokbok som är fullproppad av recept med värmländska råvaror. Nu på fredag den 16 november är det boksläpp på Värmlands bokfestival!

Kockar från nio kommuner och landstinget har arbetat fram en spännande kokbok fylld av recept, baserade på närodlade och ekologiska råvaror från regionen.

Kockarna besökte gårdarna

Startskottet var ett initiativ från Karlstads-Hammarö gymnasienämnd där Alain Grenard, kostchef, fick i uppdrag att undersöka det värmländska utbudet. Det ledde till ett samarbetsprojekt mellan kommunerna, landstinget och de lokala producenterna i Värmland. Kockarna besökte gårdarna, lärde känna producenterna, lärde sig hantera råvarorna och arbetade sedan fram moderna recept.

Boksläpp på bokfestival

Nu på fredag den 16 november släpps Nära mat till många gäster på Värmlands bokfestival. Kostchefer, kockar och producenter finns på plats för att prata om boken och hur den ska användas framöver i de värmländska storköken.

Dag: Fredag 16 november
Tid: Klockan 10-11
Plats: Nöjesfabriken, Karlagatan 42, Karlstad

För mer information kontakta:
Alain Grenard, kostchef Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning, 070-206 02 80
David Falk, kommunikatör Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning, 076-118 82 90

Välkommen!

Foto: Öyvind Lund

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.