Gå direkt till innehåll

Ämnen: Utbildningsvetenskap

Från vänster: Hanna Boström, Universitetsadjunkt, Anna Josse Eklund, programledare för Sjuksköterskeprogrammet, Stefan Jonsson (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, Tea Stankovic, huvudhandledare för SSK-studenter och Maria Söder, enhetschef.

Oskarlund blir ett kliniskt utbildningsboende

Karlstads kommun har numera ett KUBO, eller kliniskt utbildningsboende. En bekräftelse på hög kvalité och goda förutsättningar för framtidens sjuksköterskor som studerar på Karlstads universitet.

Full fart mot Yrkes-SM 2024

Full fart mot Yrkes-SM 2024

I dagarna är det ett år kvar till Yrkes-SM 2024 och planeringen är i full gång. Det stora eventet arrangeras av WorldSkills Sweden, Karlstads kommun och Region Värmland och förväntas locka 30 000 besökare.

Kort från barn- och ungdomsnämnden 19 oktober

Kort från barn- och ungdomsnämnden 19 oktober

På sammanträdet den 19 oktober beslutade barn- och ungdomsnämnden bland annat om redovisning av två interkontrollområden samt nämndens redovisning av kvalitet och resultat för läsåret 21-22.

Pressinbjudan: Gymnasieforum 2022

Pressinbjudan: Gymnasieforum 2022

Efter två år i digitalt format är Gymnasieforum äntligen tillbaka i fysisk form. Den 18 oktober öppnas dörrarna till Värmlands största mötesplats för blivande gymnasieelever – i år på Karlstad CCC.

Jonny Lindström, rektor på Fordons- och transportprogrammet på Nobelgymnasiet, tar emot certifiering som Motorbranschcollege

Grattis Nobelgymnasiet – nu certifierat Motorbranschcollege!

Nobelgymnasiet i Karlstad kan nu kalla sig för Motorbranschcollege. En sådan certifiering innebär en kvalitetsstämpel som visar att den fordonstekniska utbildningen uppfyller branschens kvalitetskrav – en viktig insats för motorbranschens kompetensförsörjning.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.