Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Ett vasst föremål upptäcktes vid Sundstatjärn och avlägsnades av privatperson.

Vasst föremål hittat i Sundstatjärn

Badplatsen vid Sundstatjärn var tillfälligt avstängd under fredagen efter att ett vasst föremål hittats av en privatperson en bit ut i vattnet.

Länsstyrelsen godkänner strandskyddsdispens för äventyrslekplats på Skutberget

Länsstyrelsen godkänner strandskyddsdispens för äventyrslekplats på Skutberget

Den strandskyddsdispens och bygglov som stadsbyggnadsnämnden beviljat för äventyrslekplatsen på Skutberget har överklagats till länsstyrelsen. I sitt beslut anser länsstyrelsen att den beviljade strandskyddsdispensen är förenlig med strandskyddets syften och att stadsbyggnadsnämnden gjort en korrekt bedömning när den beviljat dispensen.

Västra bron öppnar för tung trafik igen

Västra bron öppnar för tung trafik igen

På onsdag eftermiddag öppnar Västra bron för tung trafik igen. Bron, som går över Klarälven från Residenstorget till Wermland Opera, är i behov av renovering och har av säkerhetsskäl varit stängd för tung trafik över sex ton. Kommunen har fått nya och mer exakta beräkningar på brons bärighet som visar att tillfälliga barriärer gör det möjligt att öppna bron igen i väntan på renovering.

Ensamma cyklar i Tingvallastaden lappas under vecka 11.

Städade cykelställ ska underlätta vårsopning

För att det ska bli lättare att städa fram våren ska cykelställen i Tingvallastaden rensas. De cyklar som stått på samma ställe ett tag får en lapp och kommer att plockas bort om de inte flyttas.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.