Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

​​Fler appar för att betala för parkeringen från och med april​

​​Fler appar för att betala för parkeringen från och med april​

Karlstads Parkerings AB har gjort en ny upphandling av appar för betalning av parkeringsavgiften. Fem leverantörer fyllde kraven och kommer att finnas som betalningsalternativ från och med april 2024. Leverantörerna är Parkster, Easypark, Mobill, Flowbird och E-park. Med fler appar gör vi det enklare att betala för parkeringen.

Avrådan om bad är borttagen för Bottenvikens badplats

Det senaste provsvaret från Bottenvikens badplats i Väse, visar att man nu kan bada i vattnet och därför tas avrådan om bad bort. Torsdagen 6 juli, publicerade vi också information om att man nu också kan bada i Ilandatjärn, vilket gör att alla kommunala badplatser är öppna som vanligt för allmänheten.

Gerd.

Festlig invigning av Sommar i kvarteret Almen

På fredag 7 juli klockan 18.00 på den nya scenen inviger vi sommarens program i kvarteret Almen. Det blir dans, konserter med Gerd och med Visklubben Hallen och underhållning av gycklaren Marcel.

Från vänster Emma Sundh, Sara Wimmercranz och Henric Barkman.

Torsdagsfôlket - klimatträffar för företag

I en satsning mot företagarna har miljöförvaltningen på Karlstads kommun inom ramen för Klimatneutrala Karlstad 2030, startat upp konceptet ”Torsdagsfôlket”. Syftet är att skapa ett nätverkande forum där företagen enkelt får aktuell information och kunskap om vad som händer i klimatarbetet och vad deltagarna själva kan göra för sitt företag.

Kommunstyrelsen i korthet den 17 oktober

Kommunstyrelsen i korthet den 17 oktober

Idag har kommunstyrelsen beslutat att tillföra 11 miljoner kronor till en rad åtgärder som kan minska elförbrukningen. Dessutom godkändes en ny handlingsplan som ska stärka Karlstads krisberedskap och Karlstads kommun ska ansöka om värdskap för Mänskliga Rättighetsdagarna 2025.

Poängjakt i Karlstad ska få fler barn att cykla till skolan

Poängjakt i Karlstad ska få fler barn att cykla till skolan

Med start i dag, 1 september, är det dags för tredje upplagan av Karlstads kommuns utmaning “Gå och cykla till skolan”. Syftet är att uppmuntra barn att välja mer hälsosamma och klimatsmarta färdsätt än bilen. Förra året deltog cirka 600 barn och i år hoppas kommunen på ännu fler.

Tareq Taylor spelar in matlagningsprogram i Karlstad

Tareq Taylor spelar in matlagningsprogram i Karlstad

Den folkkära kocken och tv-personligheten Tareq Taylor besöker Karlstad för att spela in ett avsnitt av tv-programmet Tareq Taylor's Nordic Cookery. Det kommer att visas på svenska tv-kanalen Godare som distribueras till flera andra utländska kanaler.

Målbilden för utmärkelsen Årets Sola är Eva-Lisa Holtz, den driftiga servitrisen som startade sitt eget värdshus.

Vem blir Årets Sola 2022?

Nu är det dags att nominera Årets Sola 2022. – Vi letar efter någon som gjort något extra bra i Karlstadsregionen, som är inspirerande, driftig och har ett gott bemötande, säger Ulf Johansson, tillväxtdirektör och ordförande i juryn. Alla som vet en lämplig kandidat uppmanas ta chansen och gå in på karlstad.se/sola och nominera sin favorit.

Tina Thörner och hemtjänsten testade app för smart bilkörning

Tina Thörner och hemtjänsten testade app för smart bilkörning

Hemtjänstmedarbetare i Karlstads kommun fick köra bil med rallyprofilen Tina Thörner som kartläsare. Hemtjänsten har nu börjat använda den app som ska leda till minskad miljöpåverkan och ökad trafiksäkerhet. – Det var en rolig upplevelse! En lite annorlunda körkamrat. Tina skulle göra sig bra i larmpatrullen, säger Ina Kling.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.