Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Ett franskt företag köper nu de fem kommunägda vindkraftverken.

Vindkraftverken i Vänern får franska ägare

Vindpark Vänern säljer sina fem verk till det franska bolaget Innovent för drygt 25 miljoner kronor. Ägarna, Karlstads och Hammarö kommuner fattade beslut om att påbörja arbetet med en försäljning redan 2015 och äntligen är en affär i hamn. – Sett till förutsättningarna är vi nöjda med affären, säger Erik Kornfeld, vd i Vindpark Vänern Kraft AB.

Ny ägare till Vindparken

Ny ägare till Vindparken

Karlstads och Hammarö kommuner bjuder in till presskonferens där Vindpark Vänern Kraft AB berättar om den nya ägaren till de fem vindkraftverken.

Plankarta för förslaget till ny detaljplan. Gul markering visar var de nya husen ska kunna byggas.

Förslag att Knappstad växer med 15 hus

I ett förslag till ny detaljplan föreslår Karlstads kommun nu att det kan byggas cirka 15 småhus på Knappstad. Husen ska kunna fördelas mellan radhus och villor i en till två våningar. Den stora ladan skyddas och får inte rivas. Nu får grannarna lämna sina synpunkter.

Digitala satsningar skapar mervärde för Karlstadsborna

Digitala satsningar skapar mervärde för Karlstadsborna

Karlstads kommuns förmåga till digital förnyelse är en förutsättning för att hålla jämna steg med en omvärld som förändras, och de viktigaste verktygen för att kunna möta Karlstadsbornas framtida behov inom tillväxt, välfärd och tillgänglighet.

En av frågorna som Karlstads unga fått svara på är vad man behöver för att trivas i skolan.

Unga Karlstadsbor tyckte till om framtidens Karlstad

Dagens unga Karlstadsbor är mycket viktiga när kommunen nu ska planera för hur Karlstad ska se ut 2050. Därför lyssnade idag politiker från en rad olika partier när några av de unga berättade om sina tankar.

Beslut i korthet teknik- och fastighetsnämnden 7 november

Beslut i korthet teknik- och fastighetsnämnden 7 november

Idag höll teknik- och fastighetsnämnden ett extrainsatt nämndsammanträde för att hantera två ärenden. Genomförandeavtal för sagovärld på Skutberget och ersättningslokaler för Hagaborgs förskola.

Pressinbjudan: Välkommen till Arkivens dag 9 november

Pressinbjudan: Välkommen till Arkivens dag 9 november

​Vi firar Arkivens dag i Karlstadsrummet på lördag mellan 11.00 och 15.00. Det blir föreläsningar, visningar av kommunarkivet, filmvisning och släktforskningshjälp. Dagen arrangeras av Karlstads kommunarkiv, Karlstadsrummet och Värmlands Släktforskarförening.

En sagolekplats växer fram på Sundsta

En sagolekplats växer fram på Sundsta

En klätterställning i form av en borg, transportsystem för sand och vatten, pingisbord och basketkorg. Det är delar av det som Karlstads kommun nu bygger ett stenkast från Sundstabadet.

Karlstads kommun välkomnar ett nytt förintelsemuseum

Karlstad har idag ett mycket aktivt arbete mot diskriminering. Vi vill vara en kommun där invånarna respekterar varandra oavsett till exempel religiös tillhörighet. Nu välkomnar vi ett nytt förintelsemuseum till Karlstad – en kraftig markering för allas lika värde och att vi aldrig får glömma historien.

Henrik Lander (C) och Erik Nilsson (KD) slog ett gemensamt spikslag i en av de fladdermusholkar som ska sättas upp i nya stadsdelen.

Parker och gator på Jakobsberg tar form

Jakobsberg ska bli en grön stadsdel för en hållbar framtid. Här kommer stort fokus ligga på natur, gröna stråk, djurliv och hållbarhet. Vid dagens pressträff snickrade kommunen ihop det sista på en av de fladdermusholkar som ska sitta vid kanten av Jakobsbergsskogen.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.