Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Karlstad ska stärkas som Sveriges andra säkerhetscentrum efter Stockholm

Karlstad ska stärkas som Sveriges andra säkerhetscentrum efter Stockholm

Karlstad vill bidra till att stärka Sveriges beredskap och arbetar nu för att ytterligare utveckla Karlstad som centrum för samhällssäkerhet och civilt försvar. Karlstad och regionen har lång erfarenhet av verksamheter inom samhällssäkerhet och hög kompetens på området.

Ruds kyrkogård

Hur möter vi döden?

Välkommen till Ruds kyrkogård den 9 november för att lyssna på hur fem olika religioner ser på vad som händer när man dör och vilka traditioner som är förknippade med begravning. Arrangemanget är en del av samarbetet med trossamfunden i Karlstad.

Kort från teknik- och fastighetsnämnden 25 oktober

Kort från teknik- och fastighetsnämnden 25 oktober

​Idag hölls en extrainsatt teknik- och fastighetsnämnd där nämnden tog beslut om återremiss gällande ärendet om ersättningslokaler för Hagaborgs förskola. Innan nämnden hölls ett arbetsutskott och ärendet om genomförandeavtal för sagoland på Skutberget utgick.

Karlstad – Sveriges andra säkerhetscentrum efter Stockholm

Karlstad – Sveriges andra säkerhetscentrum efter Stockholm

Karlstad vill bidra till att stärka Sveriges beredskap och vill nu ytterligare utveckla Karlstad som centrum för samhällssäkerhet och civilt försvar. Karlstad och regionen har lång erfarenhet av verksamheter inom samhällssäkerhet och hög kompetens på området.

Bild från Sweco

Pressinbjudan: Spikslag för Jakobsbergs parker och gator

Nu börjar Jakobsberg, Karlstads nya gröna stadsdel, ta form. På tisdag 29 oktober slår kommunen ett första spikslag till parkerna och infrastrukturen. På Jakobsberg kommer stort fokus ligga på natur, gröna stråk, hållbarhet och djurliv.

Pressmeddelande: fler krogar och hotell deltar i kampen mot knarket

Pressmeddelande: fler krogar och hotell deltar i kampen mot knarket

I början av oktober bjöd nätverket Krogar mot knark, där Harrys, Pitchers, Koriander, Tempel & O `Learys ingår, in till ett stormöte på Nöjesfabriken för att få fler krogar, restauranger och hotell att gå med i nätverket. Syftet med nätverket är att minska och försvåra användandet av narkotika i krogmiljö.

Bild från reduceringsfisket 2017

500 kilo fisk ska flyttas från Sundstatjärn

På onsdag 23/10 startar arbetet med att fiska ut delar av fiskbeståndet i Sundstatjärn. Syftet är att på sikt förbättra vattenkvaliteten och minska förekomsten av algblomningar. 2017 tog kommunen upp 1,5 ton fisk, i år blir det omkring 500 kilo.

Naturskolan firade 30 år

Naturskolan firade 30 år

I år är det 30 år sedan Naturskolan i Karlstad startade sin verksamhet. Det firades med en jubileumsceremoni för barn och elever vid Skutbergsgården där Naturskolan har fått tillgång till förråd och utemiljö. Under ceremonin hjälpte barn och elever till att avtäcka den nya fasadskylten.

Teknik- och fastighetsnämndens ordförande, Henrik Lander (C), sitter bakom spakarna i grävmaskinen och tar det första symboliska spadtaget för en ny bro mellan Lamberget och Örsholmen.

Ny bro förenklar framkomlighet

Idag togs det symboliska första spadtaget för en ny bro mellan Örsholmen och Lamberget. Bron är en första del i östra förbindelsen som är tänkt att underlätta framkomligheten genom Karlstads östra stadsdelar och förenkla för tung trafik i området.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.