Gå direkt till innehåll
Naturskolan firade 30 år

Pressmeddelande -

Naturskolan firade 30 år

I år är det 30 år sedan Naturskolan i Karlstad startade sin verksamhet. Det firades med en jubileumsceremoni för barn och elever vid Skutbergsgården där Naturskolan har fått tillgång till förråd och utemiljö. Under ceremonin hjälpte barn och elever till att avtäcka den nya fasadskylten.

- Nu har vi plats för mer material än tidigare vilket innebär att vi kan ha mer avancerad undervisning, till exempel har vi nu två stora militärtält som vi kan använda för lägerverksamhet med övernattning. Tillgången till Skutbergets utemiljö gör att vi kan ta emot barn och elever här som komplement till att åka ut till skolor och förskolor, säger Ulrika Lindenäs, utomhuspedagog på Naturskolan.

Naturskolan är en del av Karlstads kommuns förskole- och grundskoleverksamhet och bygger på idén om att ”lära in ute”.

- När eleverna är ute lär de sig med hela kroppen. Ju mer de får uppleva och ju fler sinnen de använder, desto mer kunskap får de med sig, fortsätter Ulrika.

Naturskolans verksamhet började med en ombyggd stadsbuss som fick namnet Solbussen. Syftet var att erbjuda eleverna mer fältstudier och i bussen arbetade en biologilärare. Under åren har verksamheten utvecklats och består idag av tre utomhuspedagoger. De arbetar både med barn och elever och med att utbilda och stödja personal i utomhuspedagogik.

Solbussen finns fortfarande kvar och används för temaresor i närmiljön. Bussen har fått sällskap av ett antal Solcyklar och årets nyhet - Sollådor. Sollådorna är ett materialbibliotek för utomhuspedagogik.

För mer information kontakta:

Ulrika Lindenäs, utomhuspedagog Naturskolan,054-540 35 29, naturskolan@karlstad.se
Sara Malmborg, kommunikatör barn- och ungdomsförvaltningen,
054 – 540 29 04, sara.malmborg@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.