Gå direkt till innehåll
En sagolekplats växer fram på Sundsta

Pressmeddelande -

En sagolekplats växer fram på Sundsta

En klätterställning i form av en borg, transportsystem för sand och vatten, pingisbord och basketkorg. Det är delar av det som Karlstads kommun nu bygger ett stenkast från Sundstabadet.

Just nu pågår arbetet med att omvandla en gammal lekplats längs Drottning Kristinas väg på Sundsta. Ytan som tidigare mest bestod av några gungor och ett litet lekhus ersätts nu av en större lekplats som ska kunna nyttjas av hela området. Den så kallade områdeslekplatsen ska passa barn i flera olika åldrar och har inslag från sagovärlden.

- Eftersom lekplatsen ligger centralt i Sundsta med närhet till både badhus och gymnasieskola vill vi skapa en mötesplats för barn i flera åldrar. Det blir både en sagoborg för de yngre och pingisbord och basketkorg för de äldre, berättar Karin Pettersson, landskapsarkitekt som har formgivit lekplatsen.

Vatten, sand och gegga

Utöver klätterställning i form av en sagoborg, virvlande stigar bland buskar och gungor kommer en ganska stor del av lekplatsen bestå av sandlek.

- Här kan barnen med hjälp av ett transportsystem flytta sand mellan olika platser, pumpa upp vatten och skapa små gyttjebad. Det kommer mycket plask och gegga, säger Karin Pettersson.

Stora dragen snart klara – helt färdigt i vår

Det mesta av arbetet planerar kommun ha klart under den här veckan. Klätterställningen, sandtransportsystemet och vattenleken är redan på plats. De närmaste dagarna kommer entreprenören att montera vindbryggor och bygga upp en liten mur i form av en borgvägg. En stor gunga kommer också att monteras.

I mitten av november kommer lekparken att besiktigas och därefter öppna för alla barn som vill leka. Men hela lekplatsen blir inte klar förrän till våren.

- Eftersom vi närmar oss frystemperaturer kommer vi inte koppla på vattnet nu utan väntar till våren, säger Karin Pettersson.

För mer information kontakta:

Karin Pettersson, landskapsarkitekt, teknik- och fastighetsförvaltningen
Tfn 054-540 70 62

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.