Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Upplev Karlstads bästa utsikt från Vattentornet!

Upplev Karlstads bästa utsikt från Vattentornet!

Nu öppnar vattentornet i Kronoparken upp portarna för sommaren igen. Det bjuds på en fantastisk utsikt, roliga vattenexperiment, intressant fakta om vatten och avlopp för kunskapstörstiga i alla åldrar.

Vatten med algblomning

Vid misstanke om algblomning – undvik att bada

Under de senaste dagarna har flera Karlstadsbor hört av sig med frågor om misstänkt algblomning. Finns misstanke om algblomning rekommenderar vi att avstå från bad. Algblomning förkommer naturligt i våra sjöar och vattendrag, ofta efter en längre period av värme. De kommunala badplatserna kontrolleras regelbundet och i samband med dessa kontroller görs en bedömning om algblomning förekommer.

Karlstads kommun undersöker myggproblem

Karlstads kommun undersöker myggproblem

Sommaren 2018 fick Karlstads kommun in en del synpunkter om stickmygg i Skåretrakten. Därför inleds nu en myggstudie med hjälp av Biologisk Myggkontroll inom NEDAB. Syftet är att undersöka hur många mygg det är och vilka arter det rör sig om. Kommunen behöver även Karlstadsbornas hjälp att kartlägga var det finns myggproblem.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 19 juni

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 19 juni

För mer information kontakta vård- och omsorgsnämndens ordförande Christian Holm Barenfeld, 054-540 12 81, eller ansvarig handläggare för respektive ärende. Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer. Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.