Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Karlstad Sverigebäst när det gäller kongressgästnätter

Karlstad Sverigebäst när det gäller kongressgästnätter

Kongressåret 2018 blev ett rekordår för Karlstad. Enligt Svensk Kongressrapport 2018 har Karlstad flest antal gästnätter i samband med nationella kongresser. Cirka 17 000 gästnätter av Sveriges totalt 111 300. Kongressrapporten sammanställs från Swedish Network of Convention Bureaus (SNCVB) databas.

Kommunstyrelsen i korthet den 17 juni

Kommunstyrelsen i korthet den 17 juni

Carina Strandberg blir ny ekonomidirektör och Mikael Jareke blir ny biträdande kommundirektör och vd i Stadshus AB i Karlstads kommun. Kommunen skapar en ny tjänst i form av en krångelombudsman.

Digitala tjänster ska förenkla för företagare

Digitala tjänster ska förenkla för företagare

Att starta och driva företag kräver oftast att flertalet tillstånd söks hos kommunen och andra myndigheter. Nu kan den som vill starta företag inom bland annat restaurangbranschen få en tydlig checklista som lotsar rätt bland tillstånd och myndigheter.

Orrholmsstrand med Villa Orrholmen

Pressinbjudan: Brf Orrholmsstrand och Vardagas äldreboende Villa Orrholmen – nu lägger vi första murstenen!

​Under 2020 slår vi upp portarna till ett helt nytt bostadshus för Karlstadsborna. Den nya byggnaden ligger vackert vid vattnet på Orrholmen. Den kommer att bestå av både bostadsrätter i den nybildade bostadsrättsföreningen Orrholmsstrand och äldreboendet Villa Orrholmen som kommer att drivas av Vardaga. Nu börjar vi bygga – lägger första murstenen – och media hälsas varmt välkomna att närvara!

Pressinbjudan: Kickstarta sommarläsningen med biblioteken i Karlstad lördag 15 juni

Pressinbjudan: Kickstarta sommarläsningen med biblioteken i Karlstad lördag 15 juni

​Vad vore sommaren utan en roman i handen i hängmattan, en deckare i örat på tågresan eller högläsning ur en barnbok i soffan? Rätt så trist tycker vi. Vi slår ett slag för sommarens bästa aktivitet! Vi kastar oss in i sommarens läsning den 15 juni med roliga och spännande aktiviteter på stadsbiblioteket i Karlstad.

Många roliga aktiviteter för barn ochunga är på gång i Karlstad i sommar

Tillsammans skapar vi en rolig och trygg sommar

Mycket kul är på gång i Karlstad under sommaren för våra unga. Polisen, Centrum Karlstad och Karlstads kommun har uppmärksammat en del stök vid tidigare lov och arbetar därför tillsammans för ökad trygghet och bra stämning i sommar. Men vi kan inte göra det själva.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.