Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Pressinbjudan: Tillsammans skapar vi en rolig och trygg sommar

Pressinbjudan: Tillsammans skapar vi en rolig och trygg sommar

Mycket kul är på gång i Karlstad under sommaren för våra unga. Polisen, Centrum Karlstad och Karlstads kommun har uppmärksammat en del stök vid tidigare lov och arbetar därför tillsammans för ökad trygghet och bra stämning i sommar.

Kommunstyrelsen i korthet den 4 juni

Kommunstyrelsen i korthet den 4 juni

Karlstads kommun bygger ny inomhusarena, utomhusarena och konstgräsplan på Sannafältet, samt en överbyggnad på Tingvalla isstadion. Kommunstyrelsen har tagit fram strategisk plan och en budget för 2020–2022 för Karlstads kommun där barnen prioriteras.

Fotomontage över Jakobsberg.

Pressinbjudan: Nu ska nya stadsdelen Jakobsberg ta form

Den 5 juni samlas de fem stora aktörerna som är inblandade i skapandet av Karlstads nya hållbara stadsdel Jakobsberg i ett gemensamt startskott. Nu börjar den första etappen att ändra fysisk form genom att gamla hus rivs och nya ska börja byggas.

Unik lekplats invigs i Molkom 3 juni

Unik lekplats invigs i Molkom 3 juni

Lekplatsen på Marknadsgatan i Molkom har totalrenoverats och fått nya gungor, grillplats med skärmtak, nya lekhus och en klätterlek. På måndag inviger kommunen lekplatsen och bjuder in de första barnen att leka här.

Pressinbjudan 31 maj: Krafttag mot narkotika i Karlstad

Pressinbjudan 31 maj: Krafttag mot narkotika i Karlstad

Krogar mot knark i Karlstad, O’Learys, Tempel, Koriander, Harrys och Pitchers, tar tillsammans med polis och kommun, krafttag mot narkotika genom att bjuda in fler restauranger, nattklubbar och hotell i centrala Karlstad att gå med i Krogar mot knark.

Skiss över Hagatorget när de nya träden har växt upp.

Pressinbjudan: Vi återinviger Haga

Nu är ombyggnationerna i Haga klara och Karlstads kommun tillsammans med näringsidkarna i Haga vill fira detta med en invigning den 1 juni.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.