Gå direkt till innehåll
Martin Lage, Sångtrastens förskola, Markus Arvidsson och Marcus Rasmusson Borgler, Älvkullegymnasiet, Alain Grenard, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Maria Kling, Sångtrastens förskola, Linnea Olsson, barn- och ungdomsförvaltningen.
Martin Lage, Sångtrastens förskola, Markus Arvidsson och Marcus Rasmusson Borgler, Älvkullegymnasiet, Alain Grenard, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Maria Kling, Sångtrastens förskola, Linnea Olsson, barn- och ungdomsförvaltningen.

Pressmeddelande -

Fem Karlstadsnomineringar till White Guide Junior

Karlstads kommun har nominerats i fem kategorier till White Guide Junior som avgörs i Malmö den 17 september 2019.

White Guide Junior ska bidra till att höja kvaliteten på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från skolmatssverige. 2019 års gala hålls i Malmö den 17 september.

Karlstads kommun har nominerats i följande fem kategorier:

- Årets hållbara offentliga restaurang: Älvkullegymnasiet
- Årets skolrestaurang: Älvkullegymnasiet
- Årets måltidschef: Alain Grenard, kostchef gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen
- Årets förskolekök: Sångtrastens förskola
- Årets hållbara skolmatskommun: Karlstads kommun

"Belöning för hårt arbete varje dag"

Älvkullegymnasiet, där Markus Arvidsson är köksansvarig, har nominerats till årets hållbara offentliga restaurang och årets skolrestaurang.

- Fantastiskt kul att vi åter igen placerar oss i toppskiktet i Sverige. Det är en belöning för det hårda arbete som kockarna gör dagligen. De har en vision och inställning att varje dag arbeta för att göra elevernas luncher bättre och mer klimatsmarta. Elevernas positiva feedback är också en viktig faktor, säger Alain Grenard, kostchef gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen. 

"Lagarbete tillsammans med kockarna"

De två senaste åren har Alain Grenard kommit trea och tvåa i kategorin årets måltidschef. Nu är han alltså nominerad igen.

- Klart att det är fantastiskt hedrande. Jag är mest glad för att det jobb vi lägger ner här i Karlstad uppmärksammas nationellt och inspirerar andra kommuner över hela landet. Jag lyfter på hatten för min personal. Chefen i all ära, men det är kockarnas inställning och dagliga arbete som gör att vi lyckas med olika intressanta projekt. Det är ett bra lagarbete som gör allt det här möjligt, säger Alain Grenard. 

"En bekräftelse"

I kategorin årets förskolekök är Sångtrastens förskola en av de nominerade.

- Jättekul. Vi tycker att vi gör ett bra jobb och nomineringen är en bekräftelse på det, säger Martin Lage, köksansvarig.

- Vi är fantastiskt stolta över nomineringen. Vi har ett bra samarbete med barn, pedagoger och förskolechef, säger Maria Kling, kock.

"Mycket bra måltidsverksamhet i Karlstad"

Karlstads kommun har också chansen att vinna kategorin årets hållbara skolmatskommun.

- Det är glädjande att vårt långsiktiga arbete uppmärksammas och att vi lyckas bli nominerade i så många kategorier, särskilt med tanke på den konkurrens som finns runt om i Sverige. Det här visar att vi är på rätt väg och att vi har en mycket bra måltidsverksamhet i Karlstad, säger Linnea Olsson, koststrateg barn- och ungdomsförvaltningen, och Alain Grenard, kostchef gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

För mer information kontakta:
Linnea Olsson, koststrateg barn- och ungdomsförvaltningen, 070-686 65 55
Alain Grenard, kostchef gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, 070-206 02 80
David Falk, kommunikatör gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, 076-11 88 290

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.