Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Skiss av tillfällig gestaltning av Residenstorget. Illustration: Karin Pettersson, Karlstads kommun.

Residenstorget klart innan midsommar

En blomsteräng och solstolar i en sandstrand med fantastisk utsikt. Det är den tillfälliga planen för Residenstorget efter att bärgningen av Båten nu är avslutad. Arbetet beräknas börja 3 juni och stå klart innan midsommar.

Trafiksignalerna på Karl IX:bro ur funktion

Trafiksignalerna på Karl IX:bro ur funktion

Karlstads kommun har fått stänga av trafiksignalerna på bron på Karl IX:gata på grund av ett kabelfel. Felet orsakar köer och begränsar framkomligheten.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 22 maj

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 22 maj

För mer information kontakta vård- och omsorgsnämndens ordförande Christian Holm Barenfeld, 054-540 12 81, eller ansvarig handläggare för respektive ärende. Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer. Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.

På bilden ses en av de större soptunnor kommunen har som signalerar när de behöver tömmas.

Soptunnor ska börja kommunicera

​Kommunen kommer installera sensorer i 25 soptunnor så att soptunnorna meddelar när de börjar bli fulla eller behöver tömmas. Satsningen är en del av kommunens digitaliseringsarbete och görs både av miljöskäl och för att undvika att soptunnorna blir överfulla. Sedan tidigare har kommunen satt sensorer i ett antal planteringar för att kunna vattna vid rätt tillfälle.

Beslut i korthet från teknik- och fastighetsnämnden 22 maj

Beslut i korthet från teknik- och fastighetsnämnden 22 maj

Miljöpengar för sensorer i papperskorgar, köp av Herrhagskyrkan och upphandling för en om- och nybyggnation av Norrstrands förskola. Det är några av de ärenden som hanterades på dagens teknik- och fastighetsnämnd.

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 22 maj

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 22 maj

På kultur- och fritidsnämndens möte 22 maj beslutades bland annat om ett e-förslag om skatepark i Karlstad, Artists in Residence och bidrag till Wermland Operas sommarverksamhet.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.