Gå direkt till innehåll
Kort från barn- och ungdomsnämnden

Pressmeddelande -

Kort från barn- och ungdomsnämnden

Det här var några av de ärenden som barn- och ungdomsnämnden beslutade om på sitt sammanträde den 22 maj.

Svar till Skolinspektionen

Vid Skolinspektionens tillsyn av Frödingskolan våren 2018 framkom bristområden som behövde åtgärdas. Ett förändringsarbete påbörjades därefter och har fortsatt under hösten 2018 och våren 2019 i syfte att förbättra de brister som framkom.

I februari 2019 meddelades att Skolinspektionen såg positivt på stora delar av det arbete som bedrivits på Frödingskolan sedan tillsynen våren 2018 men att två brister fortfarande kvarstod. Anmärkningarna rörde områdena trygghet och studiero samt särskilt stöd. Ett svar med åtgärder och resultat har nu tagits fram och ska skickas till Skolinspektionen senast 31 maj.

Beslut: Barn- och ungdomsnämnden godkände svaret till Skolinspektionen.

Budgetuppföljning med helårsprognos efter 4 månader

Barn- och ungdomsnämnden planerar ett uttag av eget kapital under 2019.Prognosen för 2019 visar därför ett underskott på 15 miljoner kronor. Underskottet förväntas vara i justerat när barn- och elevantalet summeras vid årets slut.

Beslut: Budgetuppföljningen med helårsprognos efter 4 månader 2019 godkänns och lämnas till kommunstyrelsen för slutligt beslut.

Behov av lokaler – förslag framtaget

Barn- och ungdomsnämnden har tagit fram ett förslag på en lokalbehovsplan för bostadsexploatering för åren 2020 - 2026. Lokalbehovsplanen baseras på Karlstads kommuns befolkningsprognos. Barn- och ungdomsförvaltningen följer varje år noggrant dessa befolkningsprognoser och planerar byggnationer/utbyggnader utifrån dessa.

Beslut: Barn- och ungdomsnämnden godkände förslaget om lokalbehovsplan.

För mer information kontakta:

Niklas Wikström, ordförande barn- och ungdomsnämnden, 054-540 12 82

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.