Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kommunstyrelsen i korthet den 21 maj

Kommunstyrelsen i korthet den 21 maj

Helårsprognosen för kommunstyrelsens budget visar ett underskott på 2,4 miljoner vid årets slut. Samrådsredogörelsen som rör visionen och planprogrammet för Skutbergets frilufts- och rekreationsområde är nu färdig. Den ligger till grund för det fortsatta arbetet.

Pressinbjudan:  Invigning av Älvpromenaden och konst

Pressinbjudan: Invigning av Älvpromenaden och konst

Nu är arbetena med Älvpromenadens andra etapp klara och fredag 24 maj det är dags för invigning. De stora anläggningsarbetena färdigställdes redan i december 2018 men nu är även de återstående arbetena med plantering av träd och växter och montering av konsten längs Museigatan klara. Konsten kommer att avtäckas i samband med invigningen.

Mikael Nilsson, rektor på Färjestadsskolan

Hurra, Färjestadsskolan hela 50 år

I dag, torsdagen den 16 maj, gratulerar vi Färjestadsskolan då det är exakt femtio år sedan skolan öppnade. Kul tycker vi.

Beslut fattat om nästa steg i utvecklingen av Skutberget

Beslut fattat om nästa steg i utvecklingen av Skutberget

Denna och nästa vecka fattas två olika beslut om utvecklingen av Skutberget. Idag godkände stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott att detaljplanen för sagovärlden Muminvärlden ska gå ut på granskning. På tisdag den 21 maj ska kommunstyrelsen ta ställning till samrådsredogörelsen för visionen/planprogrammet som beskriver utvecklingen av Skutberget som friluftsområde.

Alain Grenard, kostchef gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, testar en klimatsmart burgare tillsammans med Felix Strandvik från samarbetspartnern Ahlström Factory.

1 480 klimatsmarta burgare till gymnasieelever

Vegetarisk street food. Det är vad som står på menyn denna vecka för eleverna på Karlstads kommunala gymnasieskolor. På tisdagen serverades totalt 1 480 klimatsmarta burgare.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.